Amerigo

  Wist je dat...
  ,
  2 reacties

OnzeSuus schreef over Amerigo In alle verhalen speelt hij een rol. Door weer en wind is hij de metgezel van Sinterklaas. Hij kan zelfs over daken rijden en is dol op wortels en suikerklontjes. Maar wie is hij nu echt?

Waarom wit
Vanaf de jaren ’50 rijdt Sinterklaas op een witte schimmel. Dit omdat de kleur van zijn tabbert mooi afsteekt tegen de kleur van het paard. In deze jaren had het paard geen vaste naam. Namen die werden gebruikt waren Majestueuzo en Bianca.

Wat is een schimmel
Een schimmel is een paard dat wordt geboren met een donkere vacht maar dat met het ouder worden een steeds wittere of grijzere vachtkleur krijgt. De huis van deze paarden is zwart en ook de ogen zijn donker.

Amerigo
In 1990 kreeg Amerigo, een sneeuwwit paard, voor het eerst de taak om Sinterklaas van de boot naar het stadhuis te brengen.

Betrouwbaar
Het paard waarop Sinterklaas zit, moet onder alle omstandigheden rustig blijven. Sinterklaas rijdt tenslotte door een menigte aan juichende en zingende kinderen die heel dicht in de buurt van Sinterklaas en zijn paard komen. Sinterklaas is heel erg blij met zijn kalme en betrouwbare vriend.

Loopbaan
Amerigo werd in 1982 geboren en kreeg echt de naam Amerigo. Hij staat ingeschreven in het KWPN stamboek en is zoon van de hengst Orthos. Hij kreeg een opleiding tot politiepaard en heeft jaren trouwe dienst bewezen bij de bereden politie in Nunspeet.

Pensioen
Sinds 2002 is Amerigo ambtelijk met pensioen gegaan. In 2009 heeft hij na 20 jaar in Elburg zijn laatste rit met Sinterklaas op zijn rug gemaakt. Nu is hij volledig met pensioen.

Dit weetje is met toestemming overgenomen uit het novembernummer van Onze Suus, een online lifestyle magazine over natuurlijk, milieuvriendelijk, gerecycled, biologisch en eerlijk leven. Het novembernummer staat helemaal in het teken van Sinterklaas. Lees Onze Suus op www.onzesuus.nl/magazine…

Reacties

  Aantal berichten: 2


  1. Wat leuk dat je dit artikel hebt geplaatst. Iedereen is immers benieuwd naar Amerigo. Dank je ook voor het vermelden van onze site en ons magazine.

    Groetjes Karin (OnzeSuus)

Wil je op dit bericht reageren?