Sinterklaas Surprisespel (in doosje)

Pakjesavond Party Game voor de hele familie:
geen gezeur, geen gegraai, geen gedichten, geen gedoe!

Leeftijd:
3-99 jaar (óók voor volwassenen!)
Afmetingen:
67 x 110 x 15 mm (b x l x h)
Bedacht door:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties van:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgave:
standaard editie (2017)

€9,95

Geen zin in gedichten, geen tijd voor surprises? Met de 39 spelkaarten uit het Sinterklaas Surprisespel zijn die niet nodig! Race tegen elkaar in de snoepgoed estafette, maak samen een levende Pietenknoop, doe een potje zaktrappelen, gooi met balletjes van oranje, was alle vieze Pietjes of ga Sinterklaasliedjes hakken.

Dankzij deze en alle andere gekke, lieve, leuke, maffe spellen wordt pakjesavond gegarandeerd een heerlijk avondje gieren van het lachen!

Voor wie is deze pakjesavond party game bedoeld?

Het Sinterklaas Surprisespel is in eerste instantie een Sinterklaasspel voor iedereen die pakjesavond viert met kinderen tussen de 3 en 12 jaar. De spellen zijn voor alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz.

Met dit spel gaat het niet zozeer om de kadootjes maar vooral om gezelligheid en aandacht voor elkaar. Dit wordt bereikt door met elkaar een kort spelletje te spelen voordat je je kadootje uitpakt. Je kunt hierbij kiezen uit 19 surprisespellen en 10 korte opdrachten waarbij humor en gekkigheid centraal staan. Sommige zijn met veel actie, andere vereisen wat meer denkwerk. Het voorbereiden van het feest kost je ongeveer een uur en levert vele uren plezier op!

Meest gehoorde problemen van ouders

Pakjesavond: het mooiste feest van het jaar! Althans, dat zou je willen. Helaas is het vaak voor ouders van jongere kinderen helemaal niet zo’n leuk feest…

 • M’n kinderen kunnen niet stil zitten en luisteren naar gedichten…
 • M’n kinderen willen de hele tijd kadootjes graaien
 • M’n kinderen zeuren alsmaar: “Ben ik nou nog niet aan de beurt?”
 • M’n kinderen… vul maar aan!

Herken je deze problemen?

Vier dan dit jaar pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel: hèt familiespel voor een pakjesavond zonder gezeur en gegraai en daarom voor iedereen een feest: de kinderen en ook de ouders!

Eerst samen een spelletje, daarna je kadootje

Er wordt geen kadootje meer uitgepakt zonder eerst samen een kort spelletje te spelen. Deze zorgen voor gekke, leuke, lachen, gieren en brullen situaties!

Kinderen hebben zo’n lol in alle opdrachten, dat ze straal vergeten kadootjes te graaien. En niemand die nog zeurt of hij al aan de beurt is, want als je met elkaar surprisespelletjes speelt, is iedereen de hele avond aan de beurt.

Met dit Sinterklaasspel wordt pakjesavond gegarandeerd weer ouderwets gezellig!

Overzicht van de inhoud van het Sinterklaas Surprisespel doosje - 39 spelkaarten en de spelregels.

Wat zit er in het Surprisespel doosje?

 • de spelregels
 • 20 korte opdrachtkaarten (5 verschillende kaarten; elke kaart komt 4x voor)
 • 19 (oranje) surprisespelkaarten (19 verschillende groepsactiviteiten)

BONUS:

 • Je hebt met dit spel pakjesavond binnen één uur geregeld!

Wat moet je voorbereiden?

 1. Pak alle kadootjes in.
 2. Doe bij ieder kadootje een spel- of opdrachtkaart.
 3. Stop alle kadootjes in een zak of mand en…

Tadaah… je bent KLAAR!
Serieus: MEER HOEF JE NIET TE DOEN!

Pakjesavond met minimale stress en maximale pret!

 • Geen gezeur: iedereen is de hele avond aan de beurt! Bovendien worden er geen kadootjes afgepakt of doorgegeven. (Scheelt een hoop kindertranen…)
 • Geen gegraai: focus ligt op spelletjes spelen waarbij de kadootjes vaak zelfs vergeten worden…
 • Geen gedichten: maak je niet druk. Gedichten en surprises zijn met dit spel niet meer nodig.
 • Geen gedoe: slechts 1 uurtje voorbereiden = hele avond pret!

Wat betaal je voor het Sinterklaas Surprisespel?

Dit Sinterklaasspel kost € 9,95 (v.a. € 11,95 bij Bol.com). Misschien vind je dat best veel geld voor een kartonnen doosje met wat kaarten. En dat is heel begrijpelijk.

Ja, het had goedkoper gekund wanneer het spel in grote oplages in een Chinese fabriek geproduceerd was. Dit is echter een 100% Hollands product en dan betaal je een eerlijke prijs voor arbeid en materialen.

Focus daarom niet op de verpakking en de inhoud. Inderdaad, je koopt een doosje met wat kaarten. Maar dat is bijzaak vergeleken bij wat je echt koopt:

 1. een gegarandeerd gezellige pakjesavond
 2. zonder dat vervelende gezeur en gegraai,
 3. waarbij je slechts 1 uur aan de voorbereiding kwijt bent
 4. voor meerdere uren dolle pret met het hele gezin
 5. en daarom zowel voor je kinderen als jezelf echt een feest!

Voor slechts € 9,95 (v.a. € 11,95 bij Bol.com) geef je je gezin een topavond en hou je genoeg tijd en energie over om er zelf ook van te genieten!

Het is goedkoper dan met de hele familie naar het pannenkoekenhuis en je hebt er minstens zo veel, zo niet veel meer plezier van, want je kunt het Surprisespel ieder jaar opnieuw spelen.

Hoe je pakjesavond ook maar gaat vieren, ik wens je in ieder geval een hele fijne en gezellige avond!

Pietje Patricia

P.S.
Je kinderen zullen deze manier van Sinterklaas vieren zo leuk vinden, dat je de rest van je leven pakjesavond niet meer zonder dit spel mag vieren! Ik spreek hier uit persoonlijke ervaring. In elk geval kun je nu niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb…


Sinterklaas Surprisespel (in doosje)

Leeftijd:
3-99 jaar (óók voor volwassenen!)
Afmetingen:
67 x 110 x 15 mm (b x l x h)
Bedacht door:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties van:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgave:
standaard editie (2017)

€9,95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen.


Bonus kadootjes!

Responsive image

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als bonus 2 recepten voor snoepfiches en schuimletters uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht.


Geen vertrouwen in de post? Het digitale zusje Kleintje Sintspel kun je na betaling onmiddellijk downloaden!

Kleintje Sintspel bestellen »

Veelgestelde Vragen

Het Sinterklaas Surprisespel

Lijkt dit spel op het Sinterklaas dobbelsteenspel?

NEE! Je kunt het totaal niet daarmee vergelijken.

Bij dit surprisespel ligt de focus op gezellig samenzijn en spelletjes spelen. Bij het dobbelsteenspel ligt de focus juist op kadootjes. Ze worden zelfs afgepakt en doorgegeven. Leuk met volwassenen, maar voor kinderen is de lol er op die manier snel af!

Voor welke leeftijd is het Surprisespel bedoeld?

Het Sinterklaas Surprisespel is ontwikkeld voor iedereen die Sinterklaas viert met kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud. De spellen zijn geschikt voor alle type mensen van alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz.

Met hoeveel personen kun je het Surprisespel spelen?

Dit spel kan zowel met kleine als grote families gedaan worden. Een paar spellen zijn minder geschikt voor grote families, een paar andere zijn minder geschikt voor een kleine familie. Op iedere spelkaart staat aangegeven of het spel geschikt is voor alle groepen, vooral kleine groepen of juist grote groepen.

Lees hier meer over het Suprisespel met grote groepen…

Heb ik extra stickers nodig bij het Surprisespel?

In de nieuwe standaard editie (ISBN 978-90-808890-5-7) zijn de 5 opdracht stickers vervangen door 5 opdrachtkaarten die elk 4x voorkomen. Bij deze editie heb je dus geen extra stickers nodig.

(Uitzondering: de stickers zijn nog altijd handig wanneer je Sinterklaas viert met een grote groep jonge kinderen. Op school bijvoorbeeld.)

Hoeveel kadootjes zijn bij dit Sinterklaasspel per persoon nodig?

Dat mag je helemaal zelf weten! Na ieder spel wordt er door 1 persoon een kadootjes uitgepakt. Hou er dus rekening mee dat het feest langer duurt als er meer kadootjes zijn en er dus meer spelletjes gespeeld worden. De ervaring heeft geleerd dat 20 spellen echt voldoende zijn voor een geslaagde pakjesavond.

Richtlijnen 3 tot 12 personen:

 • Groep van 3-4 personen: 5 of maximaal 6 kadootjes p.p.
 • Groep van 5-6 personen: 3 of maximaal 4 kadootjes p.p.
 • Groep van 7-8 personen: 2 of maximaal 3 kadootjes p.p.
 • Groep van 9-12 personen: maximaal 2 kadootjes per p.p.

Bij grotere groepen is 1 kadootje per persoon echt voldoende.

Surprisespel inkorten bij (te) veel kadootjes:
Pas in dat geval de regel aan. In plaats van één persoon laat je iedereen een kadootje uitpakken nadat er een spelletje gespeeld is.

Mag ik dan helemaal geen gedichten en surprises meer maken?

Natuurlijk mag je dit wel! Het hoeft alleen niet. Als jij en je gezin dit juist hartstikke leuk vinden, dan kun je al je eigen creaties moeiteloos toevoegen aan dit spel.

Hoe zit het met wel of niet geloven in Sinterklaas?

Het maakt totaal geen verschil of je kinderen juist nog wel of juist niet meer in Sinterklaas geloven. Het is echt geschikt voor alle leeftijden!

Is dit Sinterklaasspel geschikt voor kinderen met ASS?

JA! Het spel biedt een duidelijke structuur en wanneer je alle opdrachten van tevoren met je kind doorneemt, zijn er ook geen verrassingen waardoor het van streek raakt.

Is het surprisespel geschikt voor kinderen met ADHD?

JA! Ook bij kinderen met ADHD is structuur belangrijk om de avond zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen. De spelletjes zijn bovendien kort waardoor er vaart in de avond blijft en niemand zich gaat vervelen.

Is dit spel geschikt voor kinderen met dyslexie?

Geen gedichten hoeven schrijven? Geen gedichten moeten voorlezen? Wat denk je zelf?!

Bij Bol.com betaal je minimaal € 11,95 voor het Sintspel. Waarom?

Bij Bol.com wordt het spel door externe verkopers verkocht en niet door Bol zelf. Externe verkopers betalen zelf de verzendkosten. Daarom rekenen ze deze door in de verkoopprijs. Wat dat betreft is de ‘Gratis verzending!’ een wassen neus…

In sommige gevallen brengt Bol.com zelf nog extra verzendkosten in rekening. Waar je dan alleen onderuit komt als je voor € 20,- of meer bestelt. Het is maar dat je het weet…

Bestellen en Verzenden

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling in huis heb?

Vanaf de week voor de intocht tot aan de Kerst: bestellingen op werkdagen tot 16:00u worden de volgende werkdag geleverd. De rest van het jaar geldt een levertijd van 2 tot 3 werkdagen.

Wanneer je buiten Nederland woont, dan wordt je bestelling (na ontvangst betaling!) zo snel mogelijk op de post gedaan. Hoe lang het vervolgens duurt voordat het geleverd wordt, kun je het beste navragen bij PostNL of het postbedrijf van je land.

Ik heb morgen het spel nodig. Tot hoe laat kan ik het vandaag nog bestellen?

Bestellingen tot 16:00u op werkdagen worden morgen geleverd. Bestellingen op vrijdag na 16:00u en in het weekend worden op dinsdag geleverd.

Is dit te laat? Kies voor een andere verkoper!

Bij de meeste professionele webwinkels kun je tot 17:00u bestellen met de garantie dat het vandaag nog op de post gaat. Bij Bol.com kun je soms tot 1 minuut voor 12 het spel nog bestellen.

Je kunt ook een spel bestellen via je lokale speelgoedwinkel of boekhandel.

Mijn bestelling is niet aangekomen. Wat nu?

Soms raakt er wel eens een pakketje kwijt in de post. Dat kan gebeuren. Laat het even weten via webshop@sinterklaassurprisespel.nl, dan wordt je bestelling opnieuw opgestuurd.

Let op: je bestelling kan alleen bezorgd worden als zowel je huisnummer als je postcode kloppen. Check dit dus eerst even.

Wanneer je deze verkeerd hebt ingevoerd tijdens het bestellen, dan ben je hier zelf verantwoordelijk voor en zul je je bestelling opnieuw moeten plaatsen.

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen. Wat nu?

Ik zorg ervoor dat je bestelling opnieuw aan je toegestuurd wordt.

Stuur me een mail waarin je beschrijft wat de schade is en als het kan met een foto erbij. (De foto heb ik nodig om – afhankelijk van de schade – een bezorgklacht te kunnen indienen bij PostNL.) Vermeld hierin ook je bestelnummer, zodat ik je gegevens makkelijk kan terugvinden. Bedankt!

Ik wil het spel verkopen in mijn winkel. Kan ik het hier bestellen?

Leuk dat je dit vraagt en fijn dat je dit wilt doen! Als winkelier kun je het Sinterklaas Surprisespel inkopen bij Boosterbox. De overige spellen zijn niet op op deze manier beschikbaar.

Wanneer worden de downloads geleverd?

Je hebt direct toegang tot de downloads nadat je betaling ontvangen is. Je vindt ze terug op de download pagina in je account. Tijdens je eerste bestelling heb je een emailadres en wachtwoord opgegeven. Hiermee kun je inloggen op je account.