Kleintje Sintspel (digitaal)

Te laat voor het 'gewone' Sinterklaasspel en tòch een leuke pakjesavond? Deze beknopte pdf versie van het Sinterklaas Surprisespel heb je direct in huis! Met 15 spelletjes en 6 opdrachtkaarten heb je meer dan genoeg keuze in wat je wilt spelen. De downloads staan direct na betalen voor je klaar. Binnen 1 à 2 uur uur heb je alles in orde voor een supergezellige Sinterklaas zonder gezeur en gegraai. Minimale stress, maximale pret!

Idee & Auteur:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgegeven door:
Zonder Streepje
Versie:
Digitale editie (puur pdf)

€9,00

Net als met het Surprisespel in het doosje bevat deze compacte digitale versie voornamelijk spellen die géén of heel minimale voorbereiding vergen (bijvoorbeed een zak pepernoten kopen – of was je dat eigenlijk niet van plan?!).

Het Kleintje Sintspel bestaat uit:

De spelinstructies

Stap-voor-stap instructies voor voorbereiden van pakjesavond, de spelregels voor de avond zelf en de betekenis van de plaatjes op de opdrachtkaarten.

6 opdrachtkaartjes

Op de opdrachtkaarten staan plaatjes die aanduiden welke opdracht er gedaan moet worden voor je je kadootje mag openmaken. In de spelinstructies staan de betekenissen van deze plaatjes. Kinderen kennen ze meestal na één kadootjesronde uit hun hoofd. Dat de opdrachten een paar keer op een avond herhaald worden, vinden de jongere Pietjes alleen maar prettig!

Brief van Sinterklaas

Voorbeeldbrief met korte uitleg over het spel, die je kunt gebruiken als de avond begint (meebezorgd met de pakjes uiteraard).

15 Surprisespellen

Bij opdrachtkaarten met een oranje rondje waar een kadootje in staat, hoort een surprisespel. Dat is een spel wat je met elkaar speelt wat net iets langer duurt dan de opdrachten op de andere kaartjes. Ze zijn in principe niet competatief maar wel lekker gek, zodat de sfeer gezellig blijft.

De surprisespelletjes in Kleintje Sintspel heten:

 
 • Huilen, da’s pas lachen
 • Levende Pietenknoop
 • Liedje voor Discopiet
 • Pieten ABC
 • Pepernoten Acrobatiek
 • Schimmeltje Prik
 • Sinterklaasliedjes hakken
 • Sinterklaas Quiz
 • Sinterklaas Weerbericht
 • Snoepgoed Estafette
 • Taai-taai happen
 • Toetjes Monsters
 • Verkleumde Handen
 • Vieze Pietjes
 • Zeebenen
Surprisespel Oefenbord

Laat jonge kinderen van te voren vast de basisopdrachten oefenen uit het Sinterklaas Surprisespel met dit oefenbord. Op de avond zelf wordt dit dan een feest van herkenning!

Pakjesteller voor Pakjesavond

Een strookje voor alle kinderen, waarop zichtbaar is hoeveel kadootjes zij die avond kunnen verwachten. Telkens als ze een kadootje hebben uitgepakt, scheuren ze een pakje van het strookje. Vooral bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan veel duidelijkheid en niet heel erg van verrassingen houden.

Het Pietendiploma

Een officieel diploma van Sinterklaas voor alle Pieten die enthousiast alle spelletjes gespeeld hebben. Vul van te voren vast de naam in.

In totaal gaat het om 22 pdf downloads. In het spel zitten 5 basis opdrachten die herhaald worden en 15 surprisespelletjes: in totaal 20 verschillende activiteiten die je samen doet voordat je een kadootje uitpakt.

Met de opdrachtkaartjes en 5 van de surprisespelletjes in dit pakket werd indertijd de basis gelegd voor het huidige Sinterklaasspel. Onze kinderen waren toen 3, 7 en 9 jaar oud en het was direct de leukste Sinterklaasavond sinds ze geboren waren! Ideaal dus voor een eerste kennismaking.

Met dit digitale pakket heb je alles in huis om je Sinterklaasavond binnen 1 tot 2 uur helemaal geregeld te hebben!

Kortom, wat wil je nog meer?

Het wordt èn gegarandeerd gezellig èn het kost je vrijwel geen tijd om dit te regelen èn je krijgt het hele spel ook nog eens voor een habbekrats. Voor slechts €9,- hebben jullie als gezin een supergezellige avond zonder gezeur en gegraai!


Kleintje Sintspel (digitaal)

Idee & Auteur:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgegeven door:
Zonder Streepje
Versie:
Digitale editie (puur pdf)

€9,00