Kleintje Sintspel (digitaal)

Te laat voor het 'gewone' Sinterklaasspel en tòch een leuke pakjesavond? Dit digitale zusje van het Sinterklaas Surprisespel heb je direct in huis!

Idee & Auteur:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgegeven door:
Zonder Streepje
Versie:
Digitale editie (puur pdf)

€9,00

Geen zin in gedichten, geen tijd voor surprises?

Met 15 spelletjes en 6 basis opdrachten die je eindeloos kunt herhalen, heb je meer dan genoeg keuze in wat je wilt spelen. Race tegen elkaar in de snoepgoed estafette, maak samen een levende Pietenknoop, zing een liedje voor Discopiet, probeer met je zeebenen in een rechte lijn te lopen, was alle vieze Pietjes of ga Sinterklaasliedjes hakken.

Dankzij deze en alle andere gekke, lieve, leuke, maffe spellen wordt pakjesavond gegarandeerd een heerlijk avondje gieren van het lachen!

Minimale stress, maximale pret!

Net als met het Surprisespel in het doosje bevat deze compacte pdf versie voornamelijk spellen die géén of heel minimale voorbereiding vergen (bijvoorbeed een zak pepernoten kopen – of was je dat eigenlijk niet van plan?!).

Binnen 1 à 2 uur uur heb je alles in orde voor een supergezellige Sinterklaas zonder gezeur en gegraai…

Het Kleintje Sintspel bestaat uit:

De spelinstructies

Stap-voor-stap instructies voor voorbereiden van pakjesavond, de spelregels voor de avond zelf en de betekenis van de plaatjes op de opdrachtkaarten.

6 opdrachtkaartjes

Op de opdrachtkaarten staan plaatjes die aanduiden welke opdracht er gedaan moet worden voor je je kadootje mag openmaken. In de spelinstructies staan de betekenissen van deze plaatjes. Kinderen kennen ze meestal na één kadootjesronde uit hun hoofd. Dat de opdrachten een paar keer op een avond herhaald worden, vinden de jongere Pietjes alleen maar prettig!

Brief van Sinterklaas

Voorbeeldbrief met korte uitleg over het spel, die je kunt gebruiken als de avond begint (meebezorgd met de pakjes uiteraard).

15 Surprisespellen

Bij opdrachtkaarten met een oranje rondje waar een kadootje in staat, hoort een surprisespel. Dat is een spel wat je met elkaar speelt wat net iets langer duurt dan de opdrachten op de andere kaartjes. Ze zijn in principe niet competatief maar wel lekker gek, zodat de sfeer gezellig blijft.

De surprisespelletjes in Kleintje Sintspel heten:

 
 • Huilen, da’s pas lachen
 • Levende Pietenknoop
 • Liedje voor Discopiet
 • Pieten ABC
 • Pepernoten Acrobatiek
 • Schimmeltje Prik
 • Sinterklaasliedjes hakken
 • Sinterklaas Quiz
 • Sinterklaas Weerbericht
 • Snoepgoed Estafette
 • Taai-taai happen
 • Toetjes Monsters
 • Verkleumde Handen
 • Vieze Pietjes
 • Zeebenen
Surprisespel Oefenbord

Laat jonge kinderen van te voren vast de basisopdrachten oefenen uit het Sinterklaas Surprisespel met dit oefenbord. Op de avond zelf wordt dit dan een feest van herkenning!

Pakjesteller voor Pakjesavond

Een strookje voor alle kinderen, waarop zichtbaar is hoeveel kadootjes zij die avond kunnen verwachten. Telkens als ze een kadootje hebben uitgepakt, scheuren ze een pakje van het strookje. Vooral bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan veel duidelijkheid en niet heel erg van verrassingen houden.

Het Pietendiploma

Een officieel diploma van Sinterklaas voor alle Pieten die enthousiast alle spelletjes gespeeld hebben. Vul van te voren vast de naam in.

In totaal gaat het om 22 pdf downloads. In het spel zitten 5 basis opdrachten die herhaald worden en 15 surprisespelletjes: in totaal 20 verschillende activiteiten die je samen doet voordat je een kadootje uitpakt.

Met de opdrachtkaartjes en 5 van de surprisespelletjes in dit pakket werd indertijd de basis gelegd voor het huidige Sinterklaasspel. Onze kinderen waren toen 3, 7 en 9 jaar oud en het was direct de leukste Sinterklaasavond sinds ze geboren waren! Ideaal dus voor een eerste kennismaking.

Met dit digitale pakket heb je alles in huis om je Sinterklaasavond binnen 1 tot 2 uur helemaal geregeld te hebben!

Kortom, wat wil je nog meer?

Het wordt èn gegarandeerd gezellig èn het kost je vrijwel geen tijd om dit te regelen èn je krijgt het hele spel ook nog eens voor een habbekrats. Voor slechts €9,- hebben jullie als gezin een supergezellige avond zonder gezeur en gegraai!


Kleintje Sintspel (digitaal)

Idee & Auteur:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgegeven door:
Zonder Streepje
Versie:
Digitale editie (puur pdf)

€9,00

DIT IS EEN 100% DIGITAAL PRODUCT! Na ontvangst van je betaling heb je direct toegang tot alle downloads via de downloadpagina op deze site. Er gaat dus niets op de post.

Bonus kadootjes!

Responsive image

Iedereen die het Kleintje Sintspel aanschaft, krijgt als bonus 2 recepten voor snoepfiches en schuimletters uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht.


Veelgestelde Vragen

Het Sinterklaas Surprisespel

Lijkt dit spel op het Sinterklaas dobbelsteenspel?

NEE! Je kunt het totaal niet daarmee vergelijken.

Bij dit surprisespel ligt de focus op gezellig samenzijn en spelletjes spelen. Bij het dobbelsteenspel ligt de focus juist op kadootjes. Ze worden zelfs afgepakt en doorgegeven. Leuk met volwassenen, maar voor kinderen is de lol er op die manier snel af!

Voor welke leeftijd is het Surprisespel bedoeld?

Het Sinterklaas Surprisespel is ontwikkeld voor iedereen die Sinterklaas viert met kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud. De spellen zijn geschikt voor alle type mensen van alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz.

Met hoeveel personen kun je het Surprisespel spelen?

Dit spel kan zowel met kleine als grote families gedaan worden. Een paar spellen zijn minder geschikt voor grote families, een paar andere zijn minder geschikt voor een kleine familie. Op iedere spelkaart staat aangegeven of het spel geschikt is voor alle groepen, vooral kleine groepen of juist grote groepen.

Lees hier meer over het Suprisespel met grote groepen…

Heb ik extra stickers nodig bij het Surprisespel?

In de nieuwe standaard editie (ISBN 978-90-808890-5-7) zijn de 5 opdracht stickers vervangen door 5 opdrachtkaarten die elk 4x voorkomen. Bij deze editie heb je dus geen extra stickers nodig.

(Uitzondering: de stickers zijn nog altijd handig wanneer je Sinterklaas viert met een grote groep jonge kinderen. Op school bijvoorbeeld.)

Hoeveel kadootjes zijn bij dit Sinterklaasspel per persoon nodig?

Dat mag je helemaal zelf weten! Na ieder spel wordt er door 1 persoon een kadootjes uitgepakt. Hou er dus rekening mee dat het feest langer duurt als er meer kadootjes zijn en er dus meer spelletjes gespeeld worden. De ervaring heeft geleerd dat 20 spellen echt voldoende zijn voor een geslaagde pakjesavond.

Richtlijnen 3 tot 12 personen:

 • Groep van 3-4 personen: 5 of maximaal 6 kadootjes p.p.
 • Groep van 5-6 personen: 3 of maximaal 4 kadootjes p.p.
 • Groep van 7-8 personen: 2 of maximaal 3 kadootjes p.p.
 • Groep van 9-12 personen: maximaal 2 kadootjes per p.p.

Bij grotere groepen is 1 kadootje per persoon echt voldoende.

Surprisespel inkorten bij (te) veel kadootjes:
Pas in dat geval de regel aan. In plaats van één persoon laat je iedereen een kadootje uitpakken nadat er een spelletje gespeeld is.

Mag ik dan helemaal geen gedichten en surprises meer maken?

Natuurlijk mag je dit wel! Het hoeft alleen niet. Als jij en je gezin dit juist hartstikke leuk vinden, dan kun je al je eigen creaties moeiteloos toevoegen aan dit spel.

Hoe zit het met wel of niet geloven in Sinterklaas?

Het maakt totaal geen verschil of je kinderen juist nog wel of juist niet meer in Sinterklaas geloven. Het is echt geschikt voor alle leeftijden!

Is dit Sinterklaasspel geschikt voor kinderen met ASS?

JA! Het spel biedt een duidelijke structuur en wanneer je alle opdrachten van tevoren met je kind doorneemt, zijn er ook geen verrassingen waardoor het van streek raakt.

Is het surprisespel geschikt voor kinderen met ADHD?

JA! Ook bij kinderen met ADHD is structuur belangrijk om de avond zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen. De spelletjes zijn bovendien kort waardoor er vaart in de avond blijft en niemand zich gaat vervelen.

Is dit spel geschikt voor kinderen met dyslexie?

Geen gedichten hoeven schrijven? Geen gedichten moeten voorlezen? Wat denk je zelf?!

Bij Bol.com betaal je minimaal € 11,95 voor het Sintspel. Waarom?

Bij Bol.com wordt het spel door externe verkopers verkocht en niet door Bol zelf. Externe verkopers betalen zelf de verzendkosten. Daarom rekenen ze deze door in de verkoopprijs. Wat dat betreft is de ‘Gratis verzending!’ een wassen neus…

In sommige gevallen brengt Bol.com zelf nog extra verzendkosten in rekening. Waar je dan alleen onderuit komt als je voor € 20,- of meer bestelt. Het is maar dat je het weet…

Wanneer worden de downloads geleverd?

Je hebt direct toegang tot de downloads nadat je betaling ontvangen is. Je vindt ze terug op de download pagina in je account. Tijdens je eerste bestelling heb je een emailadres en wachtwoord opgegeven. Hiermee kun je inloggen op je account.