Kleintje Kerstspel (digitaal)

22 activiteiten voor een hartverwarmende Kerst. Het maakt niet uit hoe je Kerst viert - deze activiteiten weef je moeiteloos door de kerstdagen heen. Voor, tijdens of na het kerstdiner - met of zonder cadeautjes onder de boom of helemaal niet tijdens Kerst maar op oudejaarsavond? Het kan allemaal!

Aantal spellen:
22
Extra downloads:
7
Bonus downloads:
4 stuks
Bedacht door:
Patricia Ritsema van Eck
Uitgave van:
Zonder Streepje

€9,00

DIT IS DUS EEN DIGITAAL PRODUCT!
Je ontvangt alle bestanden direct na betaling. Er gaat dan ook niets op de post.

Met actiecode MIDWINTER krijg je t/m 26 december 50% korting.
Je betaalt dan slechts €4,50 voor al deze spellen en downloads!

Wat krijg je bij het Kleintje Kerstspel?

Kleintje Kerstspel - 15 spelkaarten Kleintje Kerstspel
Kleintje Kerstspel bestaat uit 15 spelkaarten in de vorm van cadeaukaartjes (formaat 9x9cm). Deze digitale versie van het Kerstspel kent 6 basisopdrachten en 9 uitgebreidere spellen. De basisopdrachten zijn kort en kunnen eindeloos herhaald worden. De overige opdrachten vergen wat meer tijd en bij sommige heb je extra spullen nodig zoals pennen bijvoorbeeld of vuilniszakken. Het meeste zul je al in huis hebben.

Dubbelzijdig uitprinten, uitknippen en dubbelvouwen. De spelregels van ieder spelletje staan in de binnenkant van de kaart beschreven. Links binnen staat of je er nog extra spullen bij nodig hebt.

Kerstspel Extra - Spelkaarten waar een download bij hoort Kerstspel Extra: 6 extra spelkaarten
Bij deze spellen heb je een extra download nodig. Deze staan hieronder allemaal. Ook voor deze spelkaarten geldt: dubbelzijdig uitprinten, uitknippen en dubbelvouwen. De spelregels van ieder spelletje staan in de binnenkant van de kaart beschreven. Links binnen staat welke download er bij dit spel hoort en of je er nog iets extra’s bij nodig hebt.
Kerst Alfabet - de spelkaart Extra download bij het spel Kerst Alfabet
Wat zijn de kenmerken van Kerst? Vul het alfabetblad in (extra pdf) en probeer voor iedere letter een uniek Kerstwoord te vinden.
Kerstbanket - de spelkaart Extra download bij het spel Kerstbanket Quiz
De Kerstbanket Quiz test je kennis van de kerst eetgewoontes in andere landen. De Kerstbanket Quiz bestaat uit 20 multiple-choice vragen over allerlei gekke eetgewoontes uit verschillende landen waar men Kerst viert. In de extra download met Quizkaartjes staan 20 vragen waarbij de goede antwoorden zijn onderstreept. Wijs een spelleider aan die de vragen en antwoorden voorleest.
Kerstwensen Knobbel - de spelkaart Extra download bij het spel Kerstwensen Knobbel
Kerst wordt over de hele wereld gevierd. In vele landen en in vele talen. En iedereen wenst elkaar in al die landen en al die talen ook graag een vrolijk kerstfeest! Heb jij een talenknobbel voor deze kerstwensen? In de extra download staan kerstwensen in 20 talen. De wens staat op de voorkant van het kaartje en de taal op de achterkant. In totaal zijn er 20 wensen/talen kaartjes.

Zodra iedereen een beetje bekend is met alle wensen en talen, kun je het ook omdraaien. Trek een taal en vertel welke kerstwens hierbij hoort.

Kerstwensen Memory Extra download: Kerstwensen Memory
Alternatief voor Kerstwensen Knobbel: Kerstwensen Memory. Zoek de juiste taal bij de juiste wens. Rechts onderin ieder kaartje staan nummers. Het nummer van de wens moet hetzelfde zijn als het nummer van de taal. De pdf’s verschillen van elkaar! Bij het memory spel staan de talen op aparte kaartjes. In totaal zijn er 20 wensenkaartjes en 20 talenkaartjes.
Kusjeskaarten Extra download bij de opdrachtkaart Kusjeskaarten
Kerst vier je graag smen met mensen van wie je houdt. Maar niet iedereen zal bij jullie kunnen zijn. Wie missen jullie deze Kerst? Om in gedachten toch even samen te zijn, maak je een kusjeskaart.

In deze download 2 soorten kusjeskaarten: dubbele en enkele kaarten. De dubbele kaarten kun je overal neerzetten; de enkele kaarten kun je in een kaarthouder plaatsen, op een prikbord prikken of in de kerstboom hangen.

Dierenkaartjes bij het spel Welk dier ben ik? Extra download bij het spel Welk dier ben ik?
Iedereen krijgt een kaartje op de rug met hierop de afbeelding van een dier. Je weet zelf dus niet welk dier je bent! Je mag de anderen vragen stellen om erachter te komen wat je bent. Maar let op: je mag de vragen alleen met ja of nee beantwoorden…

In de bijbehorende download vind je 20 dierenafbeeldingen om hierbij te gebruiken. Enkelzijdig printen en met plakband of schilderstape op de ruggen bevestigen.

Wichtelen Extra download bij het spel Wichtelen
Wichtelen is een Scandinavische traditie waarbij alles draait om geheimzinnige, anonieme verwennerijen. Met behulp van Wichtelkaartjes kun je lootjes trekken. De verwent de persoon die je getrokken hebt de hele kerstperiode met lieve kleine verrassingen. Je kunt ook Wichtels doorgeven.

Meer uitleg over het fenomeen Wichtelen en de bijbehorende wichtelkaartjes vind je in de pdf. Wichtelkaartjes enkelzijdig printen op stevig papier. Als je ze wilt kunnen doorgeven, dan verduurzaam je deze kaartjes door ze te lamineren.

Vouwdoosje: de zak van de Kerstman BONUS: Zakdoosje voor in de Kerstboom
Bouwplaat van een ‘zak van de Kerstman’ die je in de boom kunt hangen. Bij sommige opdrachten horen kleine speelkaartjes (zie downloads hierboven). Deze zak kun je dan gebruiken om de kaartjes in te doen en op die manier deze spellen in z’n geheel in de boom hangen. Je kunt ze ook gebruiken voor kleine tractatie en vullen met ietslekkers.

Klik hier voor instructies hoe je deze doosjes moet vouwen…

Scandinavische Kerstharten BONUS: Scandinavische Wensharten
In de Scandinavische landen maken families van oudsher papieren of vilten harten voor in de boom door dubbelgevouwen stroken in elkaar te vlechten. Het is heel eenvoudig om te doen met een verrassend resultaat. De harten vormen stevige zakjes die je kunt vullen met kleine cadeautjes of snoepgoed. Ook te gebruiken voor de kleine spelkaartjes uit de downloads.
Kerst enveloppen BONUS: Kerstspel Enveloppen
Kerst enveloppen zijn handige dingen. Behalve dat je er brieven en kaarten mee kunt versturen, kun je ze ook gebruiken om hele platte kerstcadeautjes in te geven. Zoals een mooi gedicht, een geweldig lekker recept, een memorabele foto, kaartjes voor een optreden enz. Je kunt ze ook gebruiken voor de kleine spelkaartjes uit de downloads.
Advent Aftelkalender BONUS: Advent Aftelkalender
Hoeveel nachtjes nog tot het kerstmis is? Deze vraag krijg je als ouder keer op keer te horen. Het duurt dan ook nog zo ontzettend lang! Op deze advent aftelkalender kan je kind zelf bijhouden hoeveel nachtjes het nog slapen is. Dat geeft rust in het hoofd!

Dit is een 100% digitaal product. Na ontvangst van je betaling heb je direct toegang tot alle downloads!

Met actiecode MIDWINTER krijg je t/m 26 december 50% korting.
Je betaalt dan slechts €4,50 voor al deze spellen en downloads!

Fijne feestdagen!


Kleintje Kerstspel (digitaal)

Aantal spellen:
22
Extra downloads:
7
Bonus downloads:
4 stuks
Bedacht door:
Patricia Ritsema van Eck
Uitgave van:
Zonder Streepje

€9,00