Kerst met Ballen (in BliQ)

30 Activiteiten voor een hartverwarmende Kerst

Inhoud:
30 kartonnen kerstballen met hierop spelletjes en opdrachten; 36 stickers voor op de kerstcadeautjes.
Bedacht door:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties van:
Lenlis
Uitgave van:
Zonder streepje!
Bonus:
5x knutselplaten met de post plus nog 11 leuke extra downloads.

Beregoed bazelen of liever bolletjes bakken? Schatrapen, makke schapen, smokkelen op de Noordpool, schaapjes tellen, sneeuwballen race of de sneeuwpoppen wals… Zomaar een greep uit de 30 kerstballen met vrolijke en tegelijkertijd hartverwarmende Kerst party games. Hang deze ballen in je kerstboom en je hoeft je een hele vakantie lang niet te vervelen!

Kerst met Ballen heeft ook een eigen website: www.kerstmetballenspel.nl.

Het spel is vrijwel uitverkocht! Bestellen kan op dit moment alleen nog via Bol.com.

Licht, liefde en heel veel lachen

Kerst is een feest van licht, liefde en vrede op aarde. Dit vieren we door samenzijn, elkaar verwennen met cadeautjes en door met elkaar te genieten van inspirerend eten, muziek, verhalen en dergelijke. We doen hiervoor net even iets extra’s zodat iedereen zich echt thuis voelt – in zichzelf en bij elkaar. We versieren ons huis, branden kaarsjes, dekken de tafel extra feestelijk. En daarbij willen we ook dat er veel gelachen kan worden.

Kerst met Ballen is een Kerstspel wat al deze elementen in zich heeft. Op 30 kartonnen kerstballen staan hele verschillende korte party games. Je ‘speelt’ met thema’s als dankbaarheid, liefde, wensen vervullen, complimenten geven. Hartverwarmend dus. Maar je hebt ook ontzettend veel lol met elkaar want een heleboel spelletjes zorgen voor allerlei hilarische situaties: lekker actief, veel lachen, gekke grappen en dergelijke. Puur voor je plezier dus!

Kerst spel met cadeautjes

Wanneer je het kerstspel gebruikt bij het uitdelen van de cadeautjes, dan is er slechts één regel waar iedereen zich aan moet houden: vóór je je cadeautje mag uitpakken, speel je eerst met z’n allen een spel! Jonge kinderen verliezen hun fixatie op de pakjes. Dat scheelt een hoop gezeur en gegraai. Ze willen nu vooral met elkaar de spellen spelen. En dat maakt het kerstfeest voor iedereen een stuk relaxter!

Ook geschikt voor oudejaarsavond

Maar je kunt dit spel ook prima inzetten zonder cadeautjes. En het hoeft ook niet persé tijdens de kerstdagen. Oudejaarsavond is ook een dag waarop een party game een geweldige invulling van de avond geeft. Of gebruik het voor een kinderfeestje als je kind in de decembermaand jarig is.

Voorbereiden is super simpel: hang de kerstballen in je kerstboom of bevestig ze met een lintje aan de cadeautjes onder de boom. In het eerste geval zoek je een bal uit en speel je met elkaar het spel, eventueel gevolgd door het uitpakken van een cadeautje. In het tweede geval is het spel al bepaald en speel je dit eerst met elkaar voor de ontvanger van het cadeau deze mag uitpakken.

Of je nu wel of niet Kerst met Ballen gaat aanschaffen, ik wens je hele fijne feestdagen en een goed nieuw jaar!

Patricia Ritsema van Eck

12 Bonussen bij het Kerststpel

Vouwdoosje: de zak van de Kerstman

Bonus 1: 5x de Zak van de Kerstman

Met deze knutselplaten (A5-formaat) kun je een ‘zak van de Kerstman’ vouwen om in de boom te hangen. Deze zakjes kun je gebruiken om de kaartjes in te doen van de download spelletjes. Je kunt ze ook gebruiken voor kleine tractaties en vullen met chocolaatjes en dergelijke.

Deze bonus wordt meegestuurd met het spel.

Kerst met Ballen - Cadeaukaartjes

Bonus 2: 30 Cadeaukaartjes

In deze cadeaukaartjes kun je een naam schrijven. Maar ze zijn tegelijkertijd onderdeel van het Kerst met Ballen spel. De afbeeldingen op deze kaartjes zijn namelijk identiek aan de afbeeldingen op de spelletjes ballen. En bij ieder kaartje hoort dus een spelletje...

De cadeaukaartjes zijn te gebruiken in plaats van de stickers of gewoon als cadeaukaartjes.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

Kerst met Ballen - Cadeaupapier

Bonus 3: 4x Cadeaupapier printables

Kleine cadeautjes kun je in stijl inpakken met dit cadeaupapier. Ontworpen door Lenlis, dezelfde illustrator die de tekeningen voor Kerst met Ballen geleverd heeft.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

Kerst Cadeaukaartjes (exclusief voor Kerst met Ballen)

Bonus 4: 18x Cadeaulabels printable

Voor wie zijn de pakjes eigenlijk? Met deze lieve cadeaukaartjes hoef je hier niet naar te raden. Geheel in stijl met de spelletjes uit Kerst met Ballen.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

Pot Geluk - pot vol dankbaarheid

Bonus 5: Pot Geluk

Het vullen van een pot met geluk is een onderdeel uit het Kerst met Ballen spel. Het kan heel simpel: gewoon een lege pot of vaas vullen met kleine briefjes. Het is echter ook leuk om een Pot Geluk cadeau te doen. In deze pdf staat beschreven hoe je de pot op de foto maakt en vind je tevens printable voor lieve dankjewel kaartjes om de pot mee te vullen.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

wensharten en hartewensen

Bonus 6: Wensharten en Hartewensen

Margriet Darwinkel van Happy Family Life en ik schreven enkele jaren terug beiden een artikel over wensharten voor iedereen van wie je houdt en hartewensen van jezelf. De kleurrijke harten van Happy Family Life illustrator Jacqueline van Leeuwenstein kun je printen en ook in je boom hangen.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

kerstflikken

Bonus 7: Heerlijke Kerstflikken

Want de maag wil ten slotte ook wat! Yolanda van der Jagt en Anneke Ammerlaan van 'Het Grote Sinterklaas Kookboek' stelden hun speciale recept ter beschikking aan alle keukenprinsen en -prinsessen die hun familie deze kerst extra lekker willen verwennen!

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

HoiDag-seconde

Bonus 8: Seconde

Hannah Beckers schreef en illustreerde het boek 'Hoi Dag' over de tijd, wat in nog gepubliceerd gaat worden. Uit dit boek een kleine poster over de seconde. Leuk onderwerp voor Oud & Nieuw als we de seconden tot het nieuwe jaar aftellen.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

Oliebollen-beer-2015

Bonus 9: Oliebollen

De jonge artiest en auteur Aldo de Vos schrijft en illustreert dierenverhalen. Het verhaaltje 'Oliebollen' maakte hij speciaal voor Kerst met Ballen. Dit verhaaltje van 1 minuut is heel geschikt voor een kort en humoristisch intermezzo of gewoon voor het slapen gaan.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

EarthGames - Torens Bouwen

Bonus 10: Torens Bouwen

Een hilarisch spel wat je aangeboden krijgt van Anne Mijke van Harten van EarthGames. Je hebt hier een flinke stapel dozen bij nodig, inzicht, overleg en de wil om samen te werken want anders...

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

Aanraken een levensbehoefte

Bonus 11: Aanraken een Levensbehoefte

Marijke Sluijter schreef dit boek over het belang van lichamelijke contacten in de opvang en op school. Het staat vol met tips voor aanraak- en massagespelletjes. Hoofdstuk 12: Aanraakspelen voor kinderen van 6 tot 8 jaar is nog niet eerder digitaal beschikbaar gesteld. Exclusief voor bestellers van Kerst met Ballen!

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

32x Spelen met...

Bonus 12: Spelen met...

taal - straatspelen - kleur - getallen - gezelschap - zonlicht - papier - klanken - schaduw - doosjes - muziekinstrumenten - poppenkasten - de wind - dozen - vlekken - spiegels - moeder aarde - de bomen - lege ruimte - het huishouden - aan tafel - touw - dieren - culturen - je oren - hersengrapjes - opgravingen - je vingerafdrukken - talen - verrassingen - takken - ritme... Deze bonus krijg je van de redactie van voormalig tijdschrift Educare.

Pdf bestand - onmiddellijk beschikbaar na ontvangst betaling.

BIJ DIT PRODUCT HOREN DUS OOK DIGITALE BESTANDEN!

De link naar de PDF bestanden krijg je zodra je bestelling betaald is. Je ontvang alle bestanden als downloads, zodat je hier direct mee aan de slag kunt.


Kerst met Ballen (in BliQ)

Inhoud:
30 kartonnen kerstballen met hierop spelletjes en opdrachten; 36 stickers voor op de kerstcadeautjes.
Bedacht door:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties van:
Lenlis
Uitgave van:
Zonder streepje!
Bonus:
5x knutselplaten met de post plus nog 11 leuke extra downloads.

Kerst met Ballen wordt dit jaar niet meer bijgedrukt! Het digitale zusje Kleintje Kerstspel bestaat uit 22 spelactiviteiten en is daarmee een volwaardig alternatief.

Bekijk Kleintje Kerstspel »

Veelgestelde Vragen

Kerst met Ballen & Kleintje Kerst

Lijkt dit spel op het Kerst dobbelspel?

NEE! Je kunt het totaal niet daarmee vergelijken.

Bij het dobbelspel (en alle varianten hierop) worden cadeautjes afgepakt en doorgeschoven. Bij Kerst met Ballen bepaal je vooraf wie welk cadeautje krijgt. Er wordt niet mee geschoven. De enige link tussen de spelletjes en het cadeautje: je mag deze pas uitpakken als je met z’n allen het spelletje gespeeld hebt.

Bij dit kerstspel ligt de focus namelijk op gezellig samenzijn en spelletjes spelen. Bij de andere spellen ligt de focus juist op cadeautjes. Ze worden zelfs afgepakt en doorgegeven. Leuk met
volwassenen, maar voor kinderen is de lol er op die manier snel af!

Voor welke leeftijd is het Kerstspel bedoeld?

Het Kerstspel is in eerste instantie ontwikkeld voor groepen en families waarbij er kinderen zijn in de leeftijd van 3 tot 12 jaar oud. De spellen zijn geschikt voor alle type mensen van alle leeftijden en daarom ook leuk voor de ouders, grote broers en zussen, opa’s en oma’s, ooms en tantes enz.

Met hoeveel personen kun je het Kerstspel spelen?

Dit spel kan zowel met kleine als grote families gedaan worden. Richtlijn: minimaal 4, maximaal 20 personen. Een paar spellen zijn minder geschikt voor grote families, een paar andere zijn minder geschikt voor een kleine familie. Bij het lezen van de spelinstructies wordt vanzelf duidelijk welke spellen in jullie situatie het meest geschikt is.

Het is in principe mogelijk om het Kerstspel ook met echt grote groepen te gebruiken. Dit vergt enkele aanpassingen. Zodra ik een bericht met specifieke instructies hierover geschreven heb, zal ik hier de link posten. Tot die tijd kun je wellicht wat met de tips voor het Sinterklaas Surprisespel met grote groepen.

Hoeveel cadeautjes zijn bij dit Kerstspel per persoon nodig?

Dat mag je helemaal zelf weten! Sterker nog: het Kerstspel is ook leuk zonder cadeautjes. Je kunt het dus ook prima inzetten voor een gezellige oudejaarsavond.

Kerstspel met cadeautjes:

Na ieder spel wordt er door 1 persoon een cadeautje uitgepakt. Hou er rekening mee dat het spel langer duurt als er meer cadeautjes zijn en er dus meer spelletjes gespeeld worden. De ervaring heeft geleerd dat 15 spellen echt voldoende zijn voor een geslaagde middag of avond.

Richtlijnen 4 tot 8 personen:

  • Groep van 4 personen: maximaal 4 cadeautjes p.p.
  • Groep van 5-6 personen: maximaal 3 cadeautjes p.p.
  • Groep van 7-8 personen: maximaal 2 cadeautjes p.p.

Bij 9 personen of meer is 1 cadeautje per persoon voldoende.

Kerstspel inkorten bij (te) veel cadeautjes:
Pas in dat geval de regel aan. In plaats van één persoon laat je iedereen een cadeautje uitpakken nadat er een spelletje gespeeld is.

Kan het Kerstspel alleen met Kerst gespeeld worden?

Nee hoor, je kunt het de hele Kerstperiode gebruiken bij Kerstfeestjes. Ook voor oudejaarsavond is het erg geschikt.

Het soort spellen is erg divers. Er zitten spellen tussen die echt gericht zijn op sentimenten die van oudsher met Kerst geassocieerd worden: familiegevoel, geborgenheid, waardering tonen, elkaar verwennen, goede daden verrichten en dergelijke. Andere spellen zijn puur voor je plezier: lekker actief, veel lachen, gekke grappen en dergelijke.

Door vooraf te selecteren welke spellen je tijdens je feest wilt gebruiken, kun je vooraf al een groot deel van de sfeer bepalen.

Bestellen en Verzenden

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling in huis heb?

Vanaf de week voor de intocht tot aan de Kerst: bestellingen op werkdagen tot 16:00u worden de volgende werkdag geleverd. De rest van het jaar geldt een levertijd van 2 tot 3 werkdagen.

Wanneer je buiten Nederland woont, dan wordt je bestelling (na ontvangst betaling!) zo snel mogelijk op de post gedaan. Hoe lang het vervolgens duurt voordat het geleverd wordt, kun je het beste navragen bij PostNL of het postbedrijf van je land.

Ik heb morgen het spel nodig. Tot hoe laat kan ik het vandaag nog bestellen?

Bestellingen tot 16:00u op werkdagen worden morgen geleverd. Bestellingen op vrijdag na 16:00u en in het weekend worden op dinsdag geleverd.

Is dit te laat? Kies voor een andere verkoper!

Bij veel webwinkels kun je tot 17:00u of later bestellen met de garantie dat het vandaag nog op de post gaat.

Je kunt ook een spel bestellen via je lokale speelgoedwinkel of boekhandel. Vertel de eigenaar dat het spel ingekocht kan worden bij Boosterbox (spellendistributeur).

Mijn bestelling is niet aangekomen. Wat nu?

Soms raakt er wel eens een pakketje kwijt in de post. Dat kan gebeuren. Laat het even weten via [email protected], dan wordt je bestelling opnieuw opgestuurd.

Let op: je bestelling kan alleen bezorgd worden als zowel je huisnummer als je postcode kloppen. Check dit dus eerst even.

Wanneer je deze verkeerd hebt ingevoerd tijdens het bestellen, dan ben je hier zelf verantwoordelijk voor en zul je je bestelling opnieuw moeten plaatsen.

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen. Wat nu?

Ik zorg ervoor dat je bestelling opnieuw aan je toegestuurd wordt.

Stuur me een mail waarin je beschrijft wat de schade is en als het kan met een foto erbij. (De foto heb ik nodig om – afhankelijk van de schade – een bezorgklacht te kunnen indienen bij PostNL.) Vermeld hierin ook je bestelnummer, zodat ik je gegevens makkelijk kan terugvinden. Bedankt!

Ik wil het spel verkopen in mijn winkel. Kan ik het hier bestellen?

Leuk dat je dit vraagt en fijn dat je dit wilt doen! Als winkelier kun je het Sinterklaas Surprisespel inkopen bij Boosterbox. De overige spellen zijn niet op op deze manier beschikbaar.

Wanneer worden de downloads geleverd?

Je hebt direct toegang tot de downloads nadat je betaling ontvangen is. Je vindt ze terug op de download pagina in je account. Tijdens je eerste bestelling heb je een emailadres en wachtwoord opgegeven. Hiermee kun je inloggen op je account.