Het Grote Sinterklaas Kookboek

Met de bestseller 'Het Grote Sinterklaas Kookboek' maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn!

Auteurs:
Yolanda van der Jagt, Anneke Ammerlaan
ISBN:
9789082245509

Met de bestseller ‘Het Grote Sinterklaas Kookboek’ maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn, dat al ruim voordat de stoomboot uit Spanje is aangekomen begint en nog doorbruist als de laatste zelfgemaakte pepernoot allang is opgeknabbeld. Met meer dan 100 vrolijke recepten voor en geïnspireerd door Sinterklaas – van schoencadeautjes tot klassieke gevulde speculaas, van discosuikerharten voor hippe kids tot een Sintborrel voor de groten – beleef je elk jaar de allerlekkerste pakjesavond ooit!

Als je Het Grote Sinterklaas Kookboek eenmaal in huis hebt, wil je alleen daar nog maar uit koken. Het feest begint al meteen met de vormgeving. Een mooie Sinterklaasrode linnen kaft gewikkeld een soort bandana vol foto’s van allerlei heerlijkheden. In het boek zelf is het al niet anders: de ene na de andere foto juicht: “Maak mij, eet mij!”. Het water loopt je in de mond.

De auteurs Yolanda van der Jagt en Anneke Ammerlaan hebben heel creatief al deze Sinterklaas recepten bedacht. Natuurlijk staan er de klassiekers in: pepernoten, speculaas en borstplaat. Maar wat dacht je van een straatje met koekhuizen, snoepfiches om spelletjes mee te spelen of eetbare speelkaarten van speculaas voor de kaartliefhebber. Taai-taai krijgt ook een nieuwe dimensie als je die maakt in de vorm van een varkentje. En dat zijn alleen nog maar de zoete lekkernijen…

Het feest gaat onverminderd voort met de borrelhappen en de avondmaaltijd. Een bord vol kadootjes van bladerdeeg met een strik erom, een schaaltje boerenkool sigaren en stokbrood serveer je natuurlijk met de enige echte (kruiden)boterletter! Zo’n 200 pagina’s keukensurprises – genoeg om alle Sinterklaasfeesten voor de rest van je leven van heerlijkheden te voorzien.


Het Grote Sinterklaas Kookboek

Auteurs:
Yolanda van der Jagt, Anneke Ammerlaan
ISBN:
9789082245509