Sinterklaas Surprisespel Downloads

Maak je Sinterklaas Surprisespel compleet met dit download pakket. Alles wat je verder nog nodig zou kunnen hebben voor het voorbereiden van een feestelijke pakjesavond. Handige printables bij enkele van de spellen uit je doosje. En 6 extra surprisespellen!

Sintspel versie:
alle edities
Aantal downloads:
20 pdf bestanden

€5,00

6 Praktische hulpmiddelen bij de voorbereiding

Schoentje: Sinterklaas Briefpapier (4 ontwerpen)

Enkelzijdig afdrukken op normaal papier.

Om te gebruiken bij brieven aan kinderen via hun schoentjes en voor het schrijven van instructies en gedichten bij de surprises. Bevat twee klassieke ontwerpen en twee moderne.

Schoentje: Verlanglijstjes (2x)

Enkelzijdig afdrukken op normaal papier.

Invullijstje voor de kinderen om hun wensen op te schrijven. Versie met illustratie en versie met ruimte voor eigen tekening. Bezorg deze aan Sinterklaas via de schoentjes.

Pakjesavond: Surprisespel kadokaartjes

Afdrukken op stevig papier.

Gezellige kadokaartjes voor pakjesavond of schoenkadootjes.

Pakjesavond: Brief van Sinterklaas

Afdrukken op normaal papier.

Voorbeeldbrief met korte uitleg over het spel, die je kunt gebruiken als de avond begint (meebezorgd met de pakjes uiteraard).

Pakjesavond: Pakjesteller voor pakjesavond

Afdrukken op stevig papier.

Van Mieke Sjoer, moeder van 3 autistische kinderen, komt de tip om tijdens pakjesavond een strookje voor alle kinderen te hebben, waarop zichtbaar is hoeveel kadootjes zij die avond kunnen verwachten. Telkens als ze een kadootje hebben uitgepakt, scheuren ze een pakje van het strookje. Vooral bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan veel duidelijkheid en niet heel erg van verrassingen houden.

Pakjesavond: Pieten diploma

Afdrukken op stevig papier.

Wil je alle Pietjes een officieel diploma van Sinterklaas geven na afloop van de avond? Dan kun je deze gebruiken. Vul van te voren vast de naam in.

5 Handige printables bij enkele surprisespellen

Kaarten: Knoop in je tong

Afdrukken op stevig papier.

Deze tongtwisters horen bij het spel Knoop in je tong uit je doosje. Het zijn dezelfde tongtwisters als op de kaart vermeld staan, maar het kan handig zijn als je ze los kan uitdelen.

Liedtekst: Zie ginds komt de stoomboot

Afdrukken op normaal papier.

Deze liedtekst kun je gebruiken bij het spel Liedjes hakken uit je doosje. Zie ginds komt de stoomboot is hierbij opgemaakt in een speciaal kleurenschema. Hiermee is het makkelijker om èn om de beurt èn woord voor woord dit liedje vloeiend te zingen.

Kaarten: Sinterklaas rijmwoorden

Dubbelzijdig afdrukken op stevig papier.

Deze kaarten kun je ook gebruiken bij het surprisespel Pietje die wel dichten kan uit je doosje. Alle woorden komen uit bekende Sinterklaasliedjes. Als je die kent, weet je precies wat erop rijmt!

TIP: Je kunt deze kaarten ook gebruiken als memoryspel. De kunst is dan om de woorden die op elkaar rijmen gelijktijdig om te draaien…

Invulblad: Pieten ABC

Dubbelzijdig afdrukken op normaal papier.

Dit invulblad kun je ook gebruiken bij het surprisespel Pieten ABC uit je doosje. Druk meerdere exemplaren als je met een grote groep bent. Verdeel de groep in teams en laat ieder team een ABC van Pietenwoorden maken.

Spelbord: Surprisespel Oefenbordspel

Afdrukken op stevig papier.

Laat jonge kinderen van te voren vast de basisopdrachten oefenen uit het Sinterklaas Surprisespel met dit oefenbord. Op de avond zelf wordt dit dan een feest van herkenning!

Extra benodigdheden:

  • 1 dobbelsteen
  • pionnen
  • zak pepernoten

De spelregels zijn simpel: gooi met de dobbelsteen en voer de opdracht uit van het vakje waar je op terecht komt. Uitleg staat in de hoeken van het speelbord. Kom je op een vakje met strooigoed? Dan mag iedereen een pepernoot pakken!

6 Extra surprisespellen

Actiespel: Hoeveel Pietjes passen er op het vlot?

Afdrukken op stevig papier.

Tijdens de grote reis van Sinterklaas werd de stoomboot op een dag overvallen door piraten. Sint en de Pieten moesten ontsnappen op een vlot. Een oud vlot. Een vermolmd vlot. Een vlot waar alsmaar stukken vanaf braken. O jee, hoe blijf je dan toch allemaal droog? – Dit leuke coöperatieve spel van Earthgames is geweldig met een grote groep. Thuis op pakjesavond of overdag in de klas…

Actiespel: Malle Pietjes

Spelinstructies afdrukken op stevig papier. Opdrachtkaarten dubbelzijdig afdrukken op stevig papier.

De Pieten lopen wat af! Op de stoomboot om het dek te schrobben en de schoorsteen te poetsen. Bij de intocht de kade op en al strooiend langs alle zwaaiende kinderen en hun ouders. En als iedereen ligt te slapen, sluipen ze door de straten, klimmen ze op de daken en leveren ze lekkers voor in de schoenen af. Het is dan ook niet zo gek dat er af en toe iets mals gebeurd tijdens al dat lopen…

Actiespel: Nieuwe Nootvoorraad

Afdrukken op stevig papier.

Een surprisespelletje met veel vaart en actie. De Pietjes die de nootvoorraad van Sint gaan bijvullen, kunnen dat uiteraard weer helemaal niet normaal voor elkaar krijgen. Wat leidt tot doldwaze situaties…

Denkspel: Pakjesavond Anagram

Afdrukken op stevig papier.

Een surprisespelletje met waarbij je letters moet zoeken en vervolgens hier een woord van maken. Je hebt hier dus letters bij nodig: kopen of zelf maken. Je kunt ook het recept voor schuimletters uit Het Grote Sinterklaas Kookboek gebruiken (deze krijg je erbij als bonuskadootje!).

Denkspel: Sinterklaas Quiz

Spelinstructies afdrukken op stevig papier. Quizkaarten dubbelzijdig afdrukken op stevig papier.

Test je kennis over Sint en Piet en het Sinterklaasfeest. Deze quiz bestaat uit 40 vragen met meerkeuze antwoorden. Op zoek naar de achtergrondinformatie bij de moeilijkere quizvragen? Dit kun je allemaal op deze site terugvinden!

Denkspel: Het wonderlijke avontuur van Kleine Piet

Spelinstructies afdrukken op stevig papier. Invulblad afdrukken op normaal papier – 1 exemplaar voor iedere speler.

Iedereen kent het liedje “… Piet ging uit fietsen”. Een echt Hollands avontuur van Piet. Dit spelletje speel je met meer personen, want samen kun je een hoop andere gekke avonturen bedenken!


Sinterklaas Surprisespel Downloads

Sintspel versie:
alle edities
Aantal downloads:
20 pdf bestanden

€5,00

DIT IS EEN 100% DIGITAAL PRODUCT! Na ontvangst van je betaling heb je direct toegang tot alle downloads via de downloadpagina op deze site. Er gaat dus niets op de post.