Van samen spelen wordt je rijk

  door
  Geen categorie
  , ,
  reageer als eerste...

Lieve mensen,

Van samen spelen word je rijk!

In dit geval bedoelt de Sint niet dat je na het samen spelen ineens een dikke buidel met geld uit je broekzak trekt. Rijkdom is zoveel meer dan dat. Je voelt je bijvoorbeeld rijk als je voelt dat je bij de groep hoort: je familie, de mensen in je buurt, de kinderen in je klas.

En het toppunt van rijkdom is dan natuurlijk dat je je verbonden voelt met alle mensen in het land: blank, zwart, rood, wit, geel, bruin – dat maakt helemaal niets uit! Want we zijn allemaal mensen. (Of Pieten.)

“Of Sinterklaas?”

Ha ha, wat denk je zelf?

Daarom in deze schoen wel 3 coöperatieve spellen!

Oud-hollandse kringspelen zijn coöperatieve spelen waarbij kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden leerden, zoals luisteren, samenwerken, afstemmen, rekening met elkaar houden en resultaat behalen. In de pietendiscussie lijken al deze typisch Hollandse vaardigheden verloren geraakt. Tijd voor een revival…

Maar ik heb ook rekening gehouden met kleine Pietjes die het allemaal te veel wordt, dat samen spelen. Daarom ook nog 3 activiteiten die je heerlijk alleen of met z’n tweeën kunt doen!

Ik vertrek dinsdag weer naar Spanje met een lege boot en een boordevol hart. Heel veel dank hiervoor: tenslotte zijn jullie degenen die mijn hart vullen met al jullie liedjes, tekeningen en lieve briefjes bij de schoen.

En ik hoop van harte dat jullie je net zo rijk zullen voelen. Vanwege alle verwennerijen, vanwege alle kadootjes, maar vooral vanwege alle liefde, lol en gezelligheid die jullie tijdens mijn feestje met elkaar delen.

Maak dus nog even goed gebruik van deze laatste schoenkadootjes en veel plezier ermee!

Sinterklaas
Sint Nicolaas is bisschop en beschermheilige van alle kinderen. Hij komt oorspronkelijk uit Turkije maar woont tegenwoordig in Spanje. Van de eerste zaterdag na Sint Maarten tot en met 5 december verblijft hij in Nederland om met iedereen zijn feest te vieren. Gedurende die tijd vult hij met behulp van de Pieten regelmatig schoentjes, ook hier op de site. Bij deze schoen zit meestal een brief, een boodschap voor alle bezoekers...

Zie ook: https://www.sinterklaassurprisespel.nl/rubrieken/wist-je-dat/

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?