Geef een beetje van jezelf

  Producten & Downloads
 
  reageer als eerste...

Lieve mensen,

In de Sinterklaasperiode ligt de focus altijd op de kadootjes voor de kinderen. En er wordt jaarlijks voor recordbedragen geld uitgegeven om aan alle kinderwensen tegemoet te komen. Een groot geschenk hoeft echter helemaal niet veel geld te kosten. Tijd om de focus van de materiële waarde af te halen en eens een frisse blik te werpen op wat een geschenk nu werkelijk is.

In het leven zijn er grofweg drie elementen die maken dat je iets voor elkaar krijgt: geld, tijd en energie. Als je die in een idee of initiatief stopt – één ervan, twee of alledrie, gebeurt er wat. Volwassenen hebben vaak een chronisch gebrek aan tijd en energie. Geld laat ik hier even in het midden.

Er is een economische wet die zegt dat iets wat schaars is in waarde stijgt. Tijd en energie zijn dus heel kostbaar voor de meeste volwassenen. Kinderen hebben over het algemeen vooral weinig geld en meer tijd en energie. Zij zijn misschien niet in staat veel geld aan Sinterklaaskadootjes uit te geven, maar met hun tijd en energie kunnen zij de meest kostbare geschenken creëren, door hiervan wat aan de anderen te geven.

Schoentje vol geschenken

In de schoen van deze week vind je daarom twee printables waarmee iedereen in je gezin geschenken kan uitdelen. De ene regelrecht als kadootje. Bijvoorbeeld op pakjesavond aanstaande woensdag. De andere doe je juist een beetje stiekem…

Verder nog een maf coöperatief spel wat erg leuk is om te spelen met een grote groep.

Gauw door naar je schoen »

En daarmee zit het er weer op voor dit jaar. Ik ga nu gauw met de Pieten weer wat zakken vullen om tijdens pakjesavond uit te delen. Mocht je dit weekend mijn feestje nog niet gevierd hebben, dan wens ik je een heerlijk avondje!

Sinterklaas

Sint Nicolaas


Schoentje vullen met... ja wist ik het maar

Volle schoen!
Oh kom er eens kijken
Wat er in mijn schoentje zit
Alles gekregen
Van die lieve Sint!


Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?