Zakken door het hele huis

  door
  Surprises & Gedichten
  , ,
  reageer als eerste...

Sinterklaas: een superdrukke tijd voor ouders en voor kinderen is het een heel spannende tijd. Het hoogtepunt is natuurlijk op 5 december, als pakjesavond gevierd wordt. Wat ik vaak hoor is dat de zenuwen dan zo hoog oplopen, dat kinderen zo snel mogelijk alle cadeautjes open scheuren en dat is niet gezellig. Kinderen kunnen deze spanning niet altijd aan. Het is teveel in één keer.

Waar heeft Verstoppiet de zak gelaten? Een van de dingen die je kunt doen, is de cadeautjes verdelen over verschillende zakken. Doe de zakken halfvol en doe onderin een gedichtje van de Verstoppiet, dat de volgende zak per ongeluk ergens anders is geplaatst.

Bijvoorbeeld:

  • “De Verstoppiet, wat een schat… die stopte wat cadeautjes in het bad…”
  • Of: “Buiten zo koud en guur.. maar misschien staan er wel cadeautjes in de schuur?”

Je kunt er een hele speurtocht van maken. Door het zoeken ontstaat er ontlading in de spanning. En je kunt natuurlijk ook even ‘wachten’ met het vinden van het gedicht op de bodem van de eerste zak. Zo komt er meer rust in de avond en er is tijd om de cadeautjes te bekijken en te genieten van deze unieke gezinsavond.

Wat je ook kunt doen is het Sinterklaas Surprisespel aanschaffen. Dit spel geeft een invulling voor de gehele avond. Met hele leuke opdrachten en uitdagingen. Resultaat: meer gezelligheid en contact met de kinderen en de focus ligt op het spel en de gezelligheid. Echt heel erg leuk!

Ik wens alle ouders en kinderen een ontspannen en heel gezellige Sinterklaastijd!

Deze tip krijg je van Jacqueline Tournier. Zij is de oprichter van FlowInGrow, een praktijk voor het welbevinden van alle kinderen. Zelf is ze moeder van 3 kinderen, Anouk, Julie en Sterre. Sterre heeft het syndroom van Down. Zij schreef daarover columns die je hier kunt lezen. Sinds kort biedt zij ook een opvoedboost aan voor ouders op de nieuwe site www.supermamasuperpapa.com

Zakken door het hele huis © 2013 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.flowingrow.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?