Teambuilden met Sinterklaas

  door
  Surprises & Gedichten
  , ,
  reageer als eerste...

Jaah, dat hadden jullie nooit gedacht, maar ook Sinterklaas houdt ervan zelf een spelletje te spelen en van een vrij moment in de natuur om iets creatiefs met de Pieten te ondernemen. Het lijkt een beetje op teambuilding, maar dan een beetje minder serieus!

Sint houdt van samenwerken. Ook wil hij heel graag dat zijn Pieten alert blijven en hun zintuigen goed blijven gebruiken. Stel je voor dat je niet hoort dat de haard knettert of ruikt dat er rook uit de schoorsteen komt… Dan verbrandt toch maar mooi dat pakje! Een goede neus, scherpe oren en ogen en een betrouwbare intuitie is dus erg belangrijk voor Pieten!

Sint weet dat zijn Pieten dat krijgen door af en toe voldoende rust te nemen, te spelen, te bewegen in de natuur en te genieten van lekkere gerechten uit de moestuinen in Nederland.

Sint trekt daarom af en toe zijn rode overal aan met bretels, zet zijn pet op, bindt zijn baard in een een baardenstaart en klimt in een boom. Ja echt! Vandaag deed hij dat ook, om 14.30 uur.

In zijn rugzak heeft hij allemaal attributen gestopt: een vogelfluitje, een zelfgemaakt pompoensoepje in een thermosfles voor als hij het koud krijgt en de heerlijke geur, een potje beukennootjes die hij eerder gevonden had, een flesje half gevuld met water, een touwtje met veren, een trommeltje en van alles nog wat!

Sint heeft zijn Pieten opdracht gegeven te wachten bij de ingang van het bos. Om precies 15.00 uur mogen ze afgaan op geluid en geur mogen ze al hun zintuigen gebruiken om de Sint te vinden in het bos.

Eén Piet is kleurenblind. Die vindt de Sint nooit in het rood, want hij ziet zo weinig rood dat hij makkelijk de Sint met een roodborstje verwart. Maar die Piet kan heel goed ruiken. Hij gaat af op de pompoenengeur. Zo vindt hij Sint. En zo komen langzaamaan ook de andere Pieten ook op het spoor van Sinterklaas.

De laatste Piet is een beetje doof, maar omdat hij zo goed voelen kan, gaat hij af op de trilling van het vogelfluitje dat hij steeds voelt als Sint erop blaast. Wouw… ineens voelt hij aanwezigheid van andere Pieten. Hij kijkt goed; hij kan heel goed zien namelijk! De veertjes van de Pieten bewegen dansend op hun petten… Gesnapt! … Gevonden!

Het Sinterklaas verstop- en leerspel is gelukt. Alle Pieten zijn binnen. Wie is de volgende verstopper?
Ik hoor net influisteren van een kindje dat altijd naar Sinterklaas op zoek is en het goed met hem kan vinden, dat de kleurenblinde Piet nu in de boom mag klimmen. Wij zijn benieuwd of Sinterklaas zelf ook zo goed is met zijn eigen Pieten vinden!

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…

Teambuilden met Sinterklaas © 2011 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.opzijnplek.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?