Surprisespel speurtocht

  door
  Surprises & Gedichten
  , , ,
  reageer als eerste...

Sinterklaas speurtocht: gebruik de kaarten uit het surprisespel als opdrachten tijdens een speurtocht

Patricia is de bedenker van het Sinterklaas Surprisespel. Toen haar kinderen nog klein waren, was ik hun vaste oppas. Ik heb vele jaren met hen pakjesavond gevierd en daardoor de ontwikkeling van het Sinterklaas Surprisespel vanaf de eerste tot de huidige versie meebeleefd.

Het Sinterklaasspel helpt je Sinterklaasavond te vieren op een manier waarbij de jonge kinderen, de oudere kinderen en de volwassenen ontzettend veel plezier hebben. Wat me echt bij is gebleven van toen ik het met spel Patricia en haar 4 zoons meespeelde, is hoe verbonden je je gaat voelen met elkaar.

Omdat ik zelf ook veel werk met docenten in het basisonderwijs, ben ik gaan nadenken over hoe je het Surprisespel ook op scholen kunt inzetten.

Het Sinterklaas Surprisespel leent zich heel goed voor een speurtocht met grote groepen. Als je op school het Surprisespel speelt, pak je het als volgt aan…

Speurtocht op school:

  • Zet een route uit door het gebouw en/of op het schoolplein.
  • Verdeel de klassen in groepjes van 5 tot 10 personen.
  • Elke 5 minuten laat je een groep vertrekken.
  • Op verschillende plekken langs de speurtocht route laat je ze één van de opdrachten op de surprisekaarten uitvoeren.
  • Eventueel kunnen ze per opdracht iets lekkers of een kleinigheidje krijgen.
  • Na afloop kun je elke klas een klassencadeau geven of als ze zelf kadootjes hebben meegenomen deze nu samen uitpakken.

Het surprisespel als speurtocht is ook leuk in verenigingsverband (sportclub, muziekschool etc), tijdens een kinderfeestje of in grote families.

Surprisespel speurtocht © 2018 - alle rechten voorbehouden.

Anne Mijke van Harten is een Surprisespel fan en eigenaar van Earth Games. Anne Mijke verzorgt workshops coöperatief spelen en heeft ook een webshop waar ze o.a. leuke handpoppen en coöperatieve spellen verkoopt.

Zie ook: https://www.earthgames.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?