Dobbelsteenspel met surprisespel stickers

  Surprises & Gedichten
  , ,
  reageer als eerste...

Het dobbelsteenspel is niet geschikt voor een pakjesavond met jonge kinderen. Waarom je dat niet met hen moet spelen, kun je hier lezen. Maar je kunt het natuurlijk makkelijk aanpassen door in plaats van de gebruikelijke pak-kadootje-af-of-schuif-door opdrachten, een Sinterklaas Surprisespel variant te maken.

Dit heb je nodig:

  • dobbelsteen met zijvlakken van 4×4 cm (of maatje groter)
  • stickervel met 6 verschillende stickers
  • bij spelvarianten B en C: mandje met surprisespel kaarten (instructies voor verschillende kleine spelletjes)

Zo maak je een surprisespel dobbelsteen:

  • Op ieder vlak plak je een sticker.

Sinterklaas Surprisespel - KnuffelpietjesSinterklaas Surprisespel - PietenkunstSinterklaas Surprisespel - Pakjes PietenSinterklaas Surprisespel - pepernotenspelletjeSinterklaas Surprisespel - PietenkoorSinterklaas Surprisespel - Surprise!

Zo, klaar. Dat ging lekker snel! Nu de spelregels nog een klein beetje aanpassen…

Spelregels – variant A:

Iedere sticker heeft de gebruikelijke betekenis, alleen krijg je geen kadootje nadat je deze gegooid hebt. Met uitzondering van de surprisesticker. Als je die gooit, mag je voor iemand anders een kadootje uitzoeken. Daarna is de volgende aan de beurt.

Spelregels – variant B:

Iedere sticker heeft de gebruikelijke betekenis. Je krijgt een kadootje nadat je de opdracht hebt uitgevoerd. Als je de suprisesticker gooit, trek je een kaart uit het mandje en doe je met elkaar het spel. Na afloop van dat spel mag je een kadootje pakken en is de volgende aan de beurt.

Spelregels – variant C:

Gooi met de dobbelsteen. Trek een kaart uit het mandje in de kleur die je gegooid hebt en doe met elkaar het spel wat hierop beschreven staat. Na afloop van dat spel mag je een kadootje pakken en is de volgende aan de beurt.

Veel plezier!


Geen stickers in huis? Gebruik dan de download met de opdrachtkaartjes: printen, knippen en op de dobbelsteen plakken. Deze zit in alle varianten van het Sinterklaas Surprisespel, dus ook in het Kleintje Sintspel!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?