Snoepgoed estafette

  Surprises & Gedichten
  , , ,
  reageer als eerste...

Wordt er bij jullie ook zoveel gesnoept op Sinterklaasavond? Doe dan eens de snoepgoed estafette om er weer een paar calorieën af te branden. Het kan met alle soorten snoepgoed, maar als je moeders (vaders) niet wilt overbelasten met extra wasgoed, gebruik dan snoep wat niet smelt en wat geen vreemde kleuren afgeeft…

Benodigdheden

  • choco Sinten en Pieten in verpakking
  • taai-taai popjes
  • kaplaarzen

Uitvoering

Verdeel de groep in paren. Ieder paar krijgt een 2 choco Sinten of Pieten en 2 taai-taai popjes. Zet een estafette baan uit – bijvoorbeeld een rondje om de eet- of salontafel. Je start aan het hoofd van de tafel. Aan de andere kant van de tafel zet je voor ieder paar een kaplaars.

Ronde 1: choco hoofden
Het paar met de jongste deelnemer mag beginnen. Ze houden hun handen de rug en de choco Sint of Piet tussen hun voorhoofden geklemd. Hiermee lopen (rennen?) ze naar de kaplaarzen, laten het snoepgoed (nog steeds zonder handen!) in de kaplaars vallen en rennen terug naar start. Zodra hun choco Sint of Piet in de kaplaars (of ernaast) is beland, vertrekt het 2e paar. Etc.

Ronde 2: taai-taai knieën
Als het laatste paar gelopen heeft, mag het 1e paar weer van start. Zij klemmen allebei een taai-taai pop tussen hun knieën en leveren deze af in de kaplaars. Gevolgd door 2e paar etc.

Ronde 3: choco ruggen
Laatste ronde is het moeilijkst! Het 1e paar houdt nu de handen ineengeslagen op de buik en klemt een choco Sint of Piet tussen hun ruggen. Hiermee opnieuw naar de kaplaars en deze verder vullen. Zij worden weer gevolgd door paar 2 etc.

Snoepgoed wat onderweg valt, mag opgeraapt worden maar het paar moet dan opnieuw beginnen. Snoepgoed wat bij de kaplaars ernaast valt, blijft hier liggen. Wie aan het einde het meeste snoepgoed in hun laars heeft, heeft deze estafette gewonnen.

De prijs: winnaars mogen hun kaplaars lekker leegsnoepen! En de troostprijzen voor de anderen? Ook zij mogen hun laars leegsnoepen. 🙂

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?