Knuffelpiet en het Sinterklaas weerbericht

  door
  Surprises & Gedichten
  , , ,
  reageer als eerste...

Heb je al kennisgemaakt met Knuffelpiet? Hij is een hulpje van Sinterklaas die op pakjesavond iedereen blij maakt door iets liefs voor je te doen. Een van de pietjes die met je meedoet wanneer je pakjesavond viert met het Sinterklaas surprisespel.

Als Sinterklaas in het land is, kan je alle soorten weer verwachten: wind, regen, hagel, maar ook zonnige herfstdagen. Knuffelpiet vraagt aan iedereen wat voor weer Sinterklaas kan verwachten op de terugreis van Nederland naar Spanje.

Vervolgens voert Knuffelpiet het weer uit op zijn of haar rug: regen is tokkelen met de vingers, hagelen is met losse polsen de vingertoppen laten neerkomen en sneeuwen is vlinderlicht de vingertoppen laten neerdalen.

En zon, wind, bliksem en donder? Verzin het zelf maar!

Deze Knuffelpiet opdracht is mijn bijdrage aan het Sinterklaas surprisespel. Het is een spel dat zowel thuis als in de klas gespeeld kan worden. Ik neem dit pietje zeker mee wanneer ik dit jaar pakjesavond bij Patricia vier. Ik heb er nu al zin in!

Hele fijne Sinttijd toegewenst!

Deze knuffelpiet tip krijg je van Marijke Sluijter, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke heeft het boek “Aanraken een levensbehoefte” geschreven. Ze heeft een gratis e-cursus over onderlinge kindermassage waar je je voor op kunt geven op www.aanrakeneenlevensbehoefte.nl.

Knuffelpiet en het Sinterklaas weerbericht © 2010 - alle rechten voorbehouden.

Marijke Sluijter is voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke schreef het boek 'Aanraken een levensbehoefte' en ze geeft een gratis nieuwsbrief uit over zinvol tekenen met kinderen waar je je voor op kunt geven.

Zie ook: http://www.zinvoltekenenmetkinderen.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?