Welk dier ben ik?

  Surprises & Gedichten
  , ,
  2 reacties

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart Met de kinderyogakaarten van Helen Purperhart kun je niet alleen een hoop lol hebben op pakjesavond, ze komen het hele jaar door van pas. Op de kaarten staan dieren afgebeeld met een aanwijzing hoe je ze kunt uitbeelden. Op de achterkant van de kaartjes staan de kenmerken van dit dier en een vraag. Zo staat er bijvoorbeeld op de kikkerkaart dat een kikker vrolijk rondspringt met de vraag erbij: “Waar word jij vrolijk van?”

De oefeningen helpen bij het soepel en sterker maken van het lichaam en zijn niet prestatiegericht. Het gaat om de concentratie en de bewustwording van je bewegingsmogelijkheden. Je goed blijven voelen is daarbij van belang. Je kunt deze oefeningen doen met kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen, vanaf 8 jaar, kunnen de kaarten ook zelfstandig gebruiken.

Kinderyogakaarten op pakjesavond

Wil je er op pakjesavond mee aan de slag, dan laat je iedereen om de beurt een kaart trekken. Niet laten zien wat je hebt natuurlijk! Je beeldt het dier zo goed mogelijk uit en als de anderen kunnen raden wat je bent, mag je je kadootje uitpakken. Ook de vragen zijn leuk hierbij, omdat ze de kinderen op een speelse manier bewust maken van hun kwaliteiten. Je kunt het uitpakken dus ook nog even uitstellen totdat iedereen deze heeft beantwoord…

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart bestellen…

Reacties

  Aantal berichten: 2

 1. Helen Purperhart


  Super leuk deze sinterklaastip met de kinderyogakaartn.
  Ik zie dat de link naar de kinderyogakaarten niet werkt. Dit is de juiste link: http://www.kinderyogawinkel.nl/webwinkel/kaarten/p-1/Kinderyogakaarten.html

  p.s.: tegen Sinterklaastijd ga ik deze pagina als tip op mijn FB pagina zetten :).

  • Pietje Patricia


   Ha Helen, ik heb de links meteen aangepast. Het bericht was uit 2011, vandaar. En leuk dat je er aandacht aan gaat besteden tegen de tijd dat we de wind weer door de bomen horen waaien, hier in huis zelfs waait dan de wind… 😉 Bedankt!

Wil je op dit bericht reageren?