Familie Quiz

  Surprises & Gedichten
  , ,
  reageer als eerste...

Sint vind het altijd heel lastig om van iedereen alles te onthouden. Daarom heeft hij zelf een groot boek waarin wordt opgeschreven hoe oud je bent, waar je woont, wat je graag van Sinterklaas wilt hebben en zo. Bij jullie thuis ziet hij nooit van dit soort boeken. Nou hoef je natuurlijk van lang niet zoveel mensen iets te onthouden als Sinterklaas, maar we gaan toch even testen of je wel voldoende van je eigen familie weet…

Benodigdheden

  • quizkaarten met vragen
  • voor iedereen een paar nieuwe sokken

Voorbereiding

Maak 10 tot 20 kleine kaarten (A6) met vragen over de familie (eventueel met multiple choice antwoorden). Hoe heet de broer van mama? Hoe oud is Kees? Wat is het lievelingseten van Els? etc. Pak de kaarten en de sokken netjes bij elkaar in een pakket. Schrijf de spelinstructies op (in de vorm van een gedicht) en stop deze in een envelop. Plak de envelop op het pakket en een surprise sticker op de envelop.

Uitvoering

Papa of mama krijgt een stapel kaarten met vragen en leest deze een voor een voor. Om de beurt mogen jullie als eerste de vraag beantwoorden. Wie de vraag goed heeft, krijgt nieuwe sokken. En we gaan net zo lang door, tot iedereen nieuwe sokken heeft!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?