Een schoen vol mandarijntjes

  door
  Surprises & Gedichten
  , ,
  reageer als eerste...

Heb je er erg veel mandarijntjes in je schoen gekregen? Speel dan een mandarijnenspel. Net als de Pieten kun je hier heel veel kunstjes mee verzinnen.

Mandarijnen jongleerspel

  • Neem 1 mandarijn en gooi hem ongeveer een meter boven je hoofd in de lucht en vang hem weer op.
  • Maak het moeilijker en gooi twee mandarijnen om de beurt in de lucht en vang op, gooi weer en vang weer op.

Touwtje springen met mandarijnen

De pieten kunnen dit ook tijdens het touwtje springen:

  • In spring, de mandarijn komt in… En spring hem achterna en vang hem op!
  • Of jongleer de mandarijnen tijdens het springen…
  • Of gooi hem naar een volgende springer. Vangt hij hem, dan spring je samen verder en gooi je naar elkaar over tijdens het touwtje springen

Wees een Zevensprongpiet

Verzin tijdens het spelen 7 nieuwe kunstjes: gooi de mandarijn omhoog en vang weer op en maak het steeds moeilijker, bijvoorbeeld door tussen het gooien en vangen in de grond aan te raken, in de handen te klappen, je been op te tillen en onderdoor te gooien, of een rondje te draaien, een hoed op te zetten of een kusje te geven.

(red. Dit laatste spel is natuurlijk ook heel leuk om als groepssurprise te spelen tijdens pakjesavond! Of als variatie op het Pietenkunst onderdeel in het Sinterklaas Surprisespel…)

En als de manderijntjes na al deze spelletjes nog steeds stevig in hun jasje zitten, dan kun je na afloop nog even lekker gezond ervan smullen!

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…

Een schoen vol mandarijntjes © 2011 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.opzijnplek.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?