De Barmhartige Sint

  Surprises & Gedichten
  , ,
  reageer als eerste...

De tijd dat Sinterklaas en zijn Pieten op zoek gaan naar stoute kinderen is echt uit de tijd. Sint leest al een poos een goed tijdschrift over opvoeding en weet dat kinderen niet zoveel opsteken van straf. Ze leren veel meer van opmerkingen die hen wijzen op hun goede eigenschappen. Tegenwoordig stuurt hij daarom zijn Pieten op pad om de goede eigenschappen van kinderen (en hun vaders, moeders, opa’s, oma’s, juffen en meesters) te zoeken.

Help Sint ieders kwaliteiten te zoeken en vertel elkaar waarom een bepaalde eigenschap goed past.

Schrijf van iedereen die meedoet 1 of 2 goede eigenschappen op.

Schrijf de eigenschappen/deugden goed leesbaar over op post-its. Plak die op een groot vel papier en hang die aan de muur. Vertel dat we Piet even moeten helpen. Hij heeft wel de goede eigenschappen opgezocht maar had geen tijd meer ze ‘op de juiste persoon te plakken’…

Laat iemand een willekeurige post-it van het papier halen en voorlezen wat er staat. Bij wie hoort die goede eigenschap? En waarom dan? In de gesprekken die hierbij onstaan, hoort ieder kind (en volwassene) dat zijn inzet gezien en gewaardeerd wordt. Als iedereen het eens is, dan plak je de post-it op de juiste persoon. En zo zorg je dat alle deugden een plekje krijgen.

Bovenstaand idee kan als surprise gedaan worden op Sinterklaasavond, maar ook als leuke Sint activiteit in de klas. Je kunt er eventueel ook een kadootje bij geven na afloop of per persoon.

Het organiseren van Sinterklaasavond op zo’n manier dat iedereen erbij betrokken is gaat veel gemakkelijker met het Sinterklaas Surprisespel, waarmee je met minimale stress en maximale pret van het Sinterklaasfeest een echt gezellig avondje maakt.

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?