Dit bericht bevat informatie over specifieke acties, activiteiten en/of aanbiedingen uit . Deze acties, activiteiten en/of aanbiedingen zijn inmiddels afgelopen!

Hoeveel Pietjes passen er op het vlot?!

  Surprise Tips
  , , , , , ,
  reageer als eerste...

Tijdens de grote reis van Sinterklaas werd de stoomboot op een dag overvallen door piraten. Ze moesten ontsnappen op een vlot. Een oud vlot. Een vermolmd vlot. Een vlot waar alsmaar stukken afbraken…

Benodigdheden

Voorbereiding (alleen als je dit op pakjesavond wilt spelen)

Doe de kussentjes (of alternatief hiervoor) in een grote tas of doos die je inpakt in Sinterklaaspapier. Schrijf de instructies over het spel over (als je voldoende inspiratie hebt, doe het dan in dichtvorm) en doe deze in een envelop. Plak de envelop op het pakket.

Uitvoering

Tijdens de grote reis van Sinterklaas werd de stoomboot op een dag overvallen door piraten. De Pieten probeerden de boot met man en macht te verdedigen. Ze schoten alle pepernoten op de piraten die ze nog in het ruim hadden liggen. Maar het mocht niet baten… Gelukkig konden ze wel allemaal ontsnappen op een vlot. Alleen was dit vlot wel een beetje klein. En erger nog… het was ontzettend oud en vermolmd. Er braken steeds meer stukken af…

Maak op de grond een vlot van kussens (of theedoeken, handdoeken of kranten). Wanneer de muziek speelt, zwemmen de Pieten om het vlot heen (maak met je armen zwembewegingen terwijl je rondloopt/kruipt). Als de muziek stopt, proberen alle Pieten op het vlot te klimmen. De muziek begint weer als iedereen veilig is. Er breekt een stuk vlot af (haal een kussen weg), het vlot slaat nu om en de Pieten zwemmen allemaal weer in het water. Als de muziek stopt, proberen alle Pieten weer op het vlot te klimmen.

En zo breekt er iedere keer een stuk vlot weg en wordt het steeds moeilijker om met z’n allen er weer op te klimmen. Hoe klein kan het vlot worden voordat het de Pieten niet meer lukt om allemaal hun benen (en armen) uit het water te houden?!

Dit Pietenspelletje is een bewerking van het coöperatieve spel Kikkers in de vijver uit de Co-op games manual van Jim Deacove. Het is ook onderdeel van de spellen die je leert tijdens de Coöperatief Spel workshop van EarthGames.nl

€2,- korting op het coöperatieve spel Max de Kat

Een coöperatief gezelsschapsspel voor 1 tot 8 spelers vanaf 4 jaar.

Earth Games, een initiatief van Anne Mijke van Harten, is gespecialiseerd in coöperatieve spelvormen. In coöperatieve spellen leren kinderen samenwerken en mét elkaar samen spelen in plaats van tegen elkaar. In elk spel is er een gezamenlijk doel en de spelers werken samen om dit te bereiken. Coöperatieve spellen stimuleren belangrijke vaardigheden zoals overleggen, naar elkaar luisteren, oplossingen zoeken, delen, samenwerken en creatief denken. Max de Kat is zo’n spel!

Normaal € 15,95 maar met deze actiecoupon slechts € 13,95!
Leuke Actie: €2,- korting op het spel Max de Kat!

Be the first to write a comment.

Your feedback