Welke downloads krijg je bij je spel?

Wanneer je het Sinterklaas Surprisespel in BliQ hebt besteld – maakt niet uit bij wie of waar dat is – dan krijg je 15 extra downloads. Ze zijn niet nodig om het spel te kunnen spelen, maar ze maken het wel leuker!

1. Sinterklaas Briefpapier (4 ontwerpen)

Om te gebruiken bij brieven aan kinderen via hun schoentjes en voor het schrijven van instructies en gedichten bij de surprises. Bevat twee klassieke ontwerpen en twee moderne.

2. Verlanglijstjes (2x)

Invullijstje voor de kinderen om hun wensen op te schrijven. Versie met illustratie en versie met ruimte voor eigen tekening. Bezorg deze aan Sinterklaas via de schoentjes.

3. Opdrachtkaartjes (voor als je stickers op zijn)

Eén afdruk heeft voldoende opdrachtkaartjes voor 2 personen. Print voldoende exemplaren, knip de kaartjes uit, schrijf de naam van de ontvanger erop en bevestig ze met tape of een lintje aan de kadootjes.

4. Pakjesavond Planner

12 werkbladen die je helpen bij het organiseren van het hele Sinterklaasfeest: vanaf het moment dat de stoomboot arriveert totdat de pakjes bezorgd worden.

5. Kadootjes & Surprises Planner

Wie geef je wat en welke sticker plak je op welk kadootje? Deze planner helpt je het overzicht niet te verliezen! (Print pagina’s 1 en 2 net zo vaak als je nodig hebt.) Tevens een lijst van alle surprisekaarten. Bedenk welke je gaat spelen en je vink direct de benodigde extra’s af, dan heb je hier een handig overzicht van.

6. Pakjesteller voor pakjesavond

Van Mieke Sjoer, moeder van 3 autistische kinderen, komt de tip om tijdens pakjesavond een strookje voor alle kinderen te hebben, waarop zichtbaar is hoeveel kadootjes zij die avond kunnen verwachten. Telkens als ze een kadootje hebben uitgepakt, scheuren ze een pakje van het strookje. Vooral bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan veel duidelijkheid en niet heel erg van verrassingen houden.

Klik hier voor Mieke’s tips over Sinterklaas vieren met nadruk op duidelijkheid en veiligheid…

7. Pieten diploma

Wil je alle Pietjes een officieel diploma van Sinterklaas geven na afloop van de avond? Dan kun je deze gebruiken. Vul van te voren vast de naam in.

8. Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot opgemaakt in speciaal kleurenschema om het makkelijker te maken èn om de beurt èn woord voor woord dit liedje vloeiend te zingen. Deze liedteksten kun je gebruiken bij het spel Liedjes hakken uit je bliq.

9. Knoop in je tong

Deze tongtwisters horen bij het spel Knoop in je tong uit je aanvulling. Het zijn dezelfde tongtwisters als op de kaart vermeld staan, maar het kan handig zijn als je ze los kan uitdelen.

10. Malle Pietjes

Deze opdrachtkaarten horen bij het spel Malle Pietjes uit je aanvulling. Het spel is bedacht door Patricia; de malle loopjes in deze download zijn mede bedacht door haar zonen Taco en Tomas.

11. Surprisespel Oefenbordspel

Laat jonge kinderen van te voren vast de basisopdrachten oefenen uit het Sinterklaas Surprisespel met dit oefenbord. Op de avond zelf wordt dit dan een feest van herkenning!

Extra benodigdheden:

  • 1 dobbelsteen
  • pionnen
  • zak pepernoten

De spelregels zijn simpel: gooi met de dobbelsteen en voer de opdracht uit van het vakje waar je op terecht komt. Uitleg staat in de hoeken van het speelbord. Kom je op een vakje met strooigoed? Dan mag iedereen een pepernoot pakken!

12. Sinterklaas Quiz kaartenset (surprise)

Instructiekaart en 40 quizkaarten: vragen met meerkeuze antwoorden. Mocht je naar aanleiding van de quizvragen meer willen weten over het onderwerp, via deze link vind je de meeste informatie hierover…

13. Pieten ABC

Wat zijn de kenmerken van een echte Piet? Pieten hebben allerlei eigenschappen. Genoeg om een heel alfabet te vullen! Dat is dan ook de opdracht bij dit spel.

14. Rijmwoorden Memory

Een memoryspel met woorden uit bekende Sinterklaasliedjes. Als je die kent, weet je precies wat erop rijmt! De kunst is alleen om beide rijmwoorden gelijktijdig om te draaien…

TIP: Deze kaarten kun je ook gebruiken bij het surprisespel “Pietje die niet dichten kan”.

15. Het wonderlijke avontuur van Kleine Piet

Iedereen kent het liedje “… Piet ging uit fietsen”. Een echt Hollands avontuur van Piet. Dit spelletje speel je met meer personen, want samen kun je een hoop andere gekke avonturen bedenken!

Hoe kom je aan deze downloads?

In de spelregels die je bij het spel krijgt, vind je een geheime link en een speciale code. Hiermee kun je je downloads claimen. Mocht het om een of andere reden niet lukken, neem dan even contact met me op, zodat ik kan zorgen dat je niets misloopt!