Slaap zacht

  door
  Sinterklaas Stress
  , , ,
  reageer als eerste...

Met nog een of twee nachtjes te gaan voor de grote dag, zullen er behoorlijk wat kinderen zijn die van alle opwinding niet kunnen inslapen. Wat voor veel kinderen helpt, is cirkeltekenen. Zing een liedje over de maan, terwijl je langzaam cirkelend de maan en de nacht tekent. Je kind zal met de ogen de spiraalvorm volgen, waardoor alle indrukken van de dag neerdalen en vervagen. Door steeds zachter te praten en uiteindelijk alleen nog in stilte te tekenen heb je kans dat je kind zachtjes wegsoest en in slaap valt.

Wat heb je nodig?
Zinvol tekenen met kinderen: maantekening Marijke Sluijter

  • tekenpapier
  • wit potlood
  • lichtblauw potlood
  • donkerblauw potlood
  • zwart potlood

Cirkelend de maan tekenen

  1. Neem een wit potlood en zet de punt in het midden van je vel papier.
  2. Cirkel langzaam en zorgvuldig van binnen naar buiten en weer terug naar het midden terwijl je een liedje over de maan zingt, zoals bijvoorbeeld Maantje tuurt, maantje gluurt.
  3. Neem dan een lichtblauw potlood en neuriend ga je precies over de onzichtbare witte cirkel. Nu komt de maan tevoorschijn.
  4. Pak dan een donkerblauw potlood en cirkel in stilte om de maan een mooie donkere nacht.
  5. Slaapt je kind? Dan stop je. Anders teken je met een zwart potlood nog wat silhouetten, een late vogel, een boom.

Slaap lekker!

[youtube_sc url=https://www.youtube.com/watch?v=G_p2yuGI23I width=550]

Zinvol tekenen met kinderen

Tekenen kun je inzetten in opvoeding en onderwijs. Het is een plezierige manier om noodzakelijke vaardigheden aan te leren. Als je wil weten hoe dit in z’n werk gaat, kijk dan even op www.zinvoltekenenmetkinderen.nl.
31 januari en 5 februari start ik met twee nieuwe studiegroepen.

Deze tekentip krijg je van Marijke Sluijter, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke bedacht de Droedel App waarmee je in 52 weken kunt leren tekenen. Zie www.droedelapp.nl. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Marijke…

Slaap zacht © 2014 - alle rechten voorbehouden.

Marijke Sluijter is voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke schreef het boek 'Aanraken een levensbehoefte' en ze geeft een gratis nieuwsbrief uit over zinvol tekenen met kinderen waar je je voor op kunt geven.

Zie ook: http://www.zinvoltekenenmetkinderen.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?