Opruimen voor Sinterklaas

  door
  Sinterklaas Stress
  , ,
  reageer als eerste...

Sinterklaas vind ik een erg leuk feest en ik vind ook dat het moet blijven. Sinterklaas mag absoluut NIET weg van mij!! Hopelijk zijn er genoeg mensen het met me eens, zodat het feest niet stilletjes verdwijnt en wordt vervangen door kerst met cadeautjes onder de boom. Ik heb erg goede herinneringen aan vroegere Sinterklaasavonden, zowel van die toen ik kind was, als van de tijd dat mijn eigen kinderen klein waren.

Hier een ideetje om spullen kwijt te raken met Sinterklaas, in plaats van er alleen maar dingen BIJ te krijgen:

Kijk eens rond in je huis naar spullen of boeken die je hebt, die nog helemaal goed en mooi zijn, maar die jij niet meer hoeft. Denk dan eens aan mensen in je omgeving die daar blij mee zouden kunnen zijn…

Maak een leuk gedichtje met een verwijzing naar het cadeautje en waarom je het echt iets voor die persoon vindt, onderteken het met Sinterklaas, pak het mooi in en hang het op 5 december aan de deurknop bij deze persoon. Bel hard aan, ren weg en verstop je. Succes verzekerd!!

Op deze manier en met allerlei variaties kun je mensen echt verrassen en ben jij weer wat spullen kwijt die jou niet meer van dienst zijn. Je kunt het ook opsturen, in iemands tas stoppen, of in zijn of haar bureau of jaszak. Gebruik je vindingrijkheid en je zult zien hoe leuk dat is.

Geniet van deze Sinterklaasperiode: maak er een mooie tijd van, ook als het niet is opgeruimd zoals je zou willen!

Deze tip krijg je van Jalada Goddijn-Koopmans, professional organizer en coach. Opruimen betekent voor Jalada: ruimte laten ontstaan. Ruimte om te doen wat je écht graag wilt. Niet door maar lukraak van alles weg te gooien, maar door bewuste keuzes te maken. Opruimen en weggooien is niet hetzelfde! Ze vertelt hier meer over op www.opruimen.org

Opruimen voor Sinterklaas © 2014 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook:

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?