Last van Sinterklaasstress? Twee dingen die je meteen kunt doen…

  Sinterklaas Stress
  , , ,
  reageer als eerste...

Nieuwsbrief van 10 november 2015

Het Sinterklaasjournaal is van start gegaan en alle kinderen weten het: Sinterklaas komt er nu echt aan! En daarmee is dan ook echt de tijd aangebroken van niet-kunnen-slapen van de opwinding, hyper worden van al het lekkers en als het tegenzit, alle spanning flink afreageren op broertjes, zusjes en je ouders niet te vergeten…

Kinderen zijn niet de enigen die last hebben van Sinterklaas spanning. Ook ouders raken maar gestresst van het feest en niet te zuinig ook. Dit geven de volwassenen op als oorzaak van hun Sinterklaasstress:

  • Veel te druk in winkels (55%)
  • Gedichten maken (40%)
  • Geen tijd om kadootjes te kopen (39%)
  • Surprises maken (32%)
  • Kinderen zijn weken onrustig (26%)
  • Te dure kado’s afgezet tegen budget (24%)

Als je hier zelf ook last van hebt, dan helpt het om te beginnen met duidelijkheid te krijgen over wat er wanneer gebeurt en wat je eigen verwachtingen hierover zijn. Dit kun je nu meteen doen om die duidelijkheid te krijgen:

Sinterklaas Aftelkalender 20141. Hang voor je kinderen een aftelkalender op
Een aftelkalender geeft kinderen houvast in deze spannende tijden, omdat het ze helpt duidelijkheid te krijgen over wanneer al die spannende dagen nu precies gaan plaatsvinden. Mocht je er geen hebben, dan kun je de aftelkalender van het Sinterklaas Surprisespel hier downloaden:
https://www.sinterklaassurprisespel.nl/aftelkalender-downloaden

Je kunt hem net zo vaak printen als je wilt. Ieder kind een eigen kalender of eentje voor de hele familie – dat bepaal je zelf. En voel je vrij om deze uit te delen aan vrienden of collega’s van wie je denkt dat die er plezier van zullen hebben!

2. Doe mee aan de gratis mini-cursus van Happy Family Life
Margriet Darwinkel, auteur van de Happy Family Organizer, heeft de cursus “In 4 stappen naar een Sinterklaasfeest zonder stress, om nooit meer te vergeten” samengesteld. Deze helpt om duidelijkheid te scheppen bij jezelf en je gezinsleden over wat ieder verwacht van een geslaagd Sinterklaasfeest. Het gaat feitelijk om hele simpele dingen als afspreken wanneer je het viert, hoe je het viert en hoeveel geld je hieraan wilt/kunt uitgeven. Als je deze dingen helder hebt, dan scheelt dat een hoop onnodige stress.

Enkele jaren terug hebben Margriet en ik samen de Pakjesavond Planner gemaakt (deze heb je waarschijnlijk al gedownload). In deze cursus gaat Margriet dieper in op een aantal zaken die hierin ook benoemd worden. Bovendien krijg je er ook nog een handig werkboek bij dat ook net dat stapje verder gaat dan de planner.

Lijkt het je wat? Geef je dan hier op:
http://www.happyfamilylife.com/sinterklaas-mini-challenge

Ik hoop dat je lekker slaapt, deze laatste nachtjes zonder Pieten op het dak!

Vrolijke groet,
Patricia Ritsema van Eck
(aka Pietje Patricia)

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?