Dit bericht bevat informatie over activiteiten, downloads en/of aanbiedingen uit . Deze zijn inmiddels afgelopen of niet langer verkrijgbaar!

Happy Family Pepernoten Challenge

  door
  Sinterklaas Stress
  , , ,
  reageer als eerste...

Leuke actie van Margriet Darwinkel en Sandra Schouwenaar:

Spaar € 1.000 in november en maak van december een echt feestelijke en heel-rijke familiemaand

– meer (financieel) inzicht geeft meer plezier!

December is een feestelijke maand. Volop gezelligheid, lekkernijen en cadeaus. Genieten van Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw.

Maar niet voor iedereen. Want in het algemeen komt bijna 85% van de Nederlanders sowieso maandelijks niet rond of heeft (grote) schulden. Dat zorgt bij veel gezinnen voor veel stress. Zeker in de dure decembermaand. Als werkende ouder heb je veel ballen in de lucht te houden en wil je het beste voor je kind(eren). Je werkt hard en van het geld dat je verdient wil je ook graag voor en met je kinderen leuke dingen doen. Je verheugt je op de decembermaand, maar je weet ook dat niet altijd alles kan, omdat er financiële verplichtingen zijn waar je aan moet voldoen en er te weinig over blijft voor alles wat je zou willen doen. Het liefst schuif je het echt naar je financiën kijken voor je uit en geloof je dat zo lang het gaat het gaat. Maar ondertussen voel je wel de druk en een gevoel van onrust. En met de december maand voor de boeg wordt die onrust alleen maar groter terwijl het zo’n super leuke familiemaand kan zijn.

Dus vraag jij je nu ook af:

 • Hoe je december door gaat komen?
 • Hoe je ervoor zorgt dat je je kinderen toch leuke cadeaus kunt geven?
 • Hoe je je kinderen kunt leren omgaan met geld ook al vind je dit zelf lastig?
 • Hoe je als gezin samen de schouders eronder kunt zetten?
 • Hoe je toch een geweldige feestmaand tegemoet kunt gaan?

Laat je dan samen met je gezin in november uitdagen om enkele basisprincipes te leren over verantwoord omgaan met geld, maar vooral om veel plezier te beleven aan (be)sparen. Want meer in/overzicht geeft meer plezier. Hoe doe je dat precies?

Wij dagen je uit!

Met de Happy Family Pepernoten Challenge ga je in november geld sparen. Dit doe je met je hele gezin. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Ook kinderen, hoe jong ze ook zijn. Ons doel is om jouw gezin tenminste € 1.000 te laten sparen om de decembermaand te beleven zoals jullie die voor ogen hadden met een budget dat past. Leef uitbundig met het budget dat jullie past.

Wat levert de Happy Family Pepernoten Challenge je op?

 • Nou, geld dus. Veel geld. Wij gaan ervan uit dat gezinnen die alle opdrachten serieus uitvoeren tenminste € 1.000 gaan sparen.
 • Maar nog veel belangrijker: je krijgt van ons zoveel tips en hulpmiddelen dat je blijvend geld gaat besparen.
 • Je gaat de Challenge aan met je hele gezin. Het samenwerken bevordert het gezinsgeluk en verhoogt begrip voor elkaar. Vooral ook handig met pubers.
 • Voor kinderen is de Challenge een mooie basiscursus ‘omgaan met geld’. Maar ook ouders kunnen veel leren.
 • Rust, door het inzicht dat je krijgt en door de keuzes die je maakt .

Ons uitgangspunt is dat iedereen een financieel gezond leven kan leiden door slim om te gaan met geld en (af en toe) hard te werken. Dat ga je ook in deze Challenge doen.

Ja, ik doe mee aan de Happy Family Pepernoten Challenge!

Deze Challenge verandert de manier waarop je met geld omgaat. Je wordt minder afhankelijk. En je wordt creatiever met geld. Het mooie is: je doet het helemaal zelf. Wij helpen alleen een handje en staan tot jullie beschikking om het resultaat te halen, Door deel te nemen neem je verantwoordelijkheid voor een goede financiële opvoeding van je kind(eren) en maakt je ze al vroeg in een voor hen zo belangrijke maand financieel wijs.

Hoe werkt het?

Je krijgt 28 dagen lang elke dag een opdracht van ons. De opdrachten voer je als gezin uit. Je kunt dit gewoon thuis doen in je eigen omgeving op het moment dat het jullie uitkomt. Per opdracht kun je pepernoten verdienen. Deze schrijf je op jullie scorebord, wat je van ons krijgt toegemaild. Je kunt de scores ook per gezinslid opschrijven. Dan kun je kijken wie de meeste pepernoten verdient. Winnen de ouders of misschien toch de kinderen? Je houdt op een aparte lijst bij hoeveel geld je bespaart. Zo zie je elke dag wat jullie inzet oplevert. Wat doen we niet: we geven geen standaardtips, zoals ‘bespaar op energiekosten’. Verder doen we niet aan piramidespellen of gokken en we doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken.

Wat krijg je nog extra?

Alle deelnemers krijgen toegang tot een besloten Facebookgroep. Daar kun je je resultaten delen en kijken wie die dag de meeste pepernoten heeft verdiend. Als je wilt mag je ook aangeven hoeveel je bespaart, maar dat hoeft niet. En je kunt in deze groep vragen stellen aan anderen. Je kunt aangeven waar je mee worstelt en aan anderen vragen om met jou mee te denken. En je kunt jouw creatieve oplossingen delen met anderen.

Voor de winnaars van de Pepernoten Challenge ligt een bonus klaar…

Aan het einde roepen wij drie winnaars uit van de Challenge. Je kunt winnen door veel pepernoten te scoren en door de allerlaatste opdracht als gezin zo goed mogelijk uit te voeren. Voor de winnaars ligt een mooi cadeau klaar.

We starten op maandag 27 oktober.

De Challenge duurt 28 dagen, dus je bent ruim voor Sinterklaas klaar, waardoor je optimaal profijt zult hebben van jullie resultaat. Enkele opdrachten gaan specifiek over de Sinterklaasinkopen, dus die heb je dan al bijna allemaal gedaan en ingepakt.

Inzet van jullie gezin

Wij vragen van elk gezin een goede inzet om de opdrachten uit te voeren. Doe je dit, dan levert het je veel geld op. De opdrachten kosten je gemiddeld een half uur tot drie kwartier per dag. Je kunt er ook voor kiezen om opdrachten niet of gedeeltelijk uit te voeren. Dat mag. Je verdient dan natuurlijk wel minder pepernoten en je spaart minder geld. De investering. En wat krijg je er voor terug? De investering om deel te nemen aan de Happy Family Pepernoten Challenge bedraagt € 97 per gezin. Dit jaar organiseren wij deze Challenge voor het eerst. Daarom bieden we de Challenge met korting aan:

Happy Family Pepernoten Challenge voor € 47 per gezin bij aanmelding voor vrijdag 17 oktober.

Daarna kun je nog steeds deelnemen, maar gaat de prijs omhoog naar € 67. Je kunt tot en met zondag 27 oktober aanmelden. We kunnen ons voorstellen dat dit juist met de decembermaand voor de boeg weer voelt als een extra uitgave.

Maar heb je je weleens gerealiseerd dat:

 • Er geen bank is waar je meer rendement krijgt dan bij ons.
 • Als je € 1.000 wegzet tegen 2% rente, krijg je na een jaar € 20 euro rente. Twee tientjes in 12 maanden.
 • Je bij ons tenminste € 1.000 in één maand spaart, de investering jullie meer rust en verbondenheid oplevert binnen het gezin en eigenlijk qua waarde onbetaalbaar is

Vul je schatkist voor een rijke decembermaand!

Garantie

Wij zijn overtuigd van het resultaat van deze Challenge. Als blijkt dat je na 28 dagen toch minder dan € 67 hebt gespaard, dan krijg je je inleg terug. Zonder vragen, zonder controle. Stuur ons dan na afloop een e-mail met het verzoek om de inleg terug te storten. We gaan er dan wel vanuit dat jouw gezin alle opdrachten serieus heeft uitgevoerd. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de Facebookgroep en berichten te plaatsen over gescoorde pepernoten.

Deelname aan de Happy Family Pepernoten Challenge kost je uiteindelijk dus niets en levert je veel geld, rust en overzicht op. En een fantastische decembermaand!!

Wie zijn wij

Margriet Darwinkel van Happy Family Life Margriet Darwinkel: Als moeder van drie kinderen en met een grote passie voor alles wat er in en om een gezin gebeurt ontwikkelde ik een geheel eigen Family Leadership methode voor werkende ouders die gezond, gelukkig en succesvol willen zijn thuis en op hun werk. Geld en ontdekken wat mijn geldblauwdruk is heeft me altijd al geïnteresseerd. Vanuit mijn functie bij bedrijven was budgetteren en financiële planning een aandachtsgebied, maar een boeiend vraagstuk bleef ik het vinden toen er kinderen kwamen: hoe die je dit nu thuis met je gezin? Daar heb ik me in verdiept en er veel over gelezen. Bij een spraakmakende financieel adviseur heb ik trainingen gevolgd om het binnen mijn eigen gezin toe te passen. En na mijn scheiding merkt ik dat het nog anders moest. Het accent kwam meer op besparen, nog kritischer kijken naar te besteden budget, maar ook naar wat heb ik echt nodig en waarom en waar koop ik mijn producten. Want, aan mijn kwaliteit van leven en de beleving ervan wilde ik niet tornen. Maar hoe doe je dat? Ervaren dat je rijk bent, ook al heb je minder middelen. Dat is een combinatie van mindset en je (gezins)doelen voor ogen hebben . Daar gaat het in deze pepernoten challenge over en daarin zit ook mijn bijdrage voor jullie.

Sandra Schouwenaars - financieel organizer Sandra Schouwenaars: Ik werk als financieel organizer en heb ze financieel allemaal op een rijtje. Samen met mijn gezin woon ik in een vrijstaande woning aan het water in Friesland. Niet gek voor een kind uit een éénouder-bijstandsgezin. Na mijn studie Bedrijfskunde twee wereldreizen gemaakt (Australië in 1998 en Zuid-Amerika in 2003). Tussendoor heb ik ruim 10 jaar gewerkt als financieel adviseur. Sinds een paar jaar werk ik zelfstandig als financieel organizer (zzp) en help anderen om slimmer om te gaan met geld en administratie. En dat vind ik nog leuk ook! Mijn motto: geld is geen doel op zich, maar een middel tot geweldige ervaringen.

Ja, ik doe mee aan de Happy Family Pepernoten Challenge!

Wanneer niet deelnemen?

Deze Challenge is niet bedoeld voor ouders die geen december-stress ervaren. Als jij fluitend en zonder geldzorgen het jaar afsluit, hoef je niet deel te nemen. Als jij voldoende geld spaart om jouw levensdoelen te realiseren, hoef je je niet aan te melden. En ook dan wensen we jou een mooie decembermaand!

Twijfel je nog?

Heb je nog vragen over de Challenge? Twijfel je of de Challenge jou wel gaat brengen wat je hoopt? Stuur ons dan een mailtje met jouw vragen. Dit kan naar:

Sandra: sandra@structuurwijzer.nl

Margriet: info@happyfamilylife.com

Happy Family Pepernoten Challenge © 2014 - alle rechten voorbehouden.

Margriet Darwinkel is de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie.

Zie ook: http://www.happyfamilylife.com

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?