December en jouw portemonnee

  door
  Sinterklaas Stress
  , , ,
  reageer als eerste...

December is een cadeautjesmaand, dat is bekend. Maar het hoeft geen extra dure maand te zijn, als je maar goed voorbereid bent. Maak bijvoorbeeld voor jezelf een overzicht van alle mensen voor wie jij een cadeautje wil kopen. Heb je al ideeën voor bepaalde mensen? Schrijf dit dan meteen op, dat maakt het winkelen alleen maar eenvoudiger. Als je thuis al bedenkt wat je wilt kopen hoef je het alleen nog maar te halen in de winkel. Dat is natuurlijk een stuk sneller dan om alle winkels af te lopen op zoek naar een passend cadeautje. Daarnaast ontloop je, als je op tijd je inkopen gaat doen, de drukte in de winkels!

Tip:

Op deze website kun je de Pakjesavond Planner krijgen – ook hierin vind je goede tips om de uitgaven voor Sinterklaasavond binnen de perken te houden…

Lootjes trekken

Ook als je lootjes trekt kun je dit toepassen, gewoon door ook hiermee op tijd te beginnen! Dit kun je nog heerlijk ouderwets doen met echte papiertjes in een grote bak. Maar efficiënter is het om dit online te doen. Websites als www.lootjestrekken.nl zijn vaak in september al helemaal klaar voor de feestdagen.

Naast het kopen van cadeaus zijn er vaak nog meer kosten verbonden aan de decembermaand. Neem bijvoorbeeld de versiering van je huis, het lekkers wat je aan wilt schaffen om je gasten (en jezelf natuurlijk) voor te zetten. En misschien wil je  ook nog een nieuwe kerstoutfit aanschaffen?

Aankleding

Niets gaat er boven een prachtig versierde boom en een huis in kerstsferen. Maar daar hoef je de hoofdprijs niet voor te betalen! Ga bijvoorbeeld eens NA de kerst naar het tuincentrum in plaats van een paar weken voor de kerst. Na de kerst gaan er veel artikelen in de uitverkoop zodat de tuincentra’s volgend jaar weer ruimte hebben voor de nieuwste trends. Voor jou de perfecte tijd om je slag te slaan voor volgend jaar. Heb je daar geen geduld voor? Ook op marktplaats en in de goedkopere winkels vliegen de ballen je om de oren rond de decembermaand. Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn dan zijn er op internet ook talloze leuke ideeën te vinden om je oude kerstballen van een nieuw kleurtje of printje te voorzien.

Tip:

Nieuwe ballen met gesloten knip? Organiseer een ruilfeestje! Zo heb je met een beetje mazzel een hele nieuwe boom voor niks!

Eten en hapjes

Omdat je niet last minute naar de stad hoef te gaan heb je ruim de tijd om je over het kerstmenu te buigen. Je kunt de hele kerstdis zelf op tafel toveren of met je tafelgenoten afspreken dat iedereen een gang voor zijn rekening neemt. Dit spaart niet alleen tijd maar natuurlijk ook veel geld. Hou bij het samenstellen van het menu in je achterhoofd dat je voor een lekker menu niet altijd heel diep in de buidel hoeft te tasten. Sla je kookboeken er eens op na of zoek wat heerlijke recepten op het internet met wat goedkopere ingrediënten.

Feestkleding

Steek je normaal altijd iedereen in het nieuw voor de feestdagen? Dan heb je vast nog een hele kast vol kleding die je dit jaar kunt hergebruiken. Combineer het jurkje van vorig jaar met het vestje van twee jaar geleden, steek je haar mooi op een je bent klaar! De kinderen zijn met een beetje pech wel uit hun kleding van vorig jaar winter gegroeid. Kies voor hun mooie kleding die zij in combinatie met iets anders ook casual kunnen dragen zodat ze er de hele winter plezier van hebben!

Ik wens jullie een hele fijne decembermaand toe!

Deze tips krijg je van Ilona Visker, een jonge moeder en tevens professioneel organiser, huishoudcoach en budgetcoach met haar eigen bedrijf Met Vlijt.

Ilona heeft het ebookje “Stop de decemberstress” geschreven waar nog veel meer praktische tips in staan dan wat ze hierboven met ons gedeeld heeft. Je kunt dit boekje gratis downloaden op www.met-vlijt.nl – warm aanbevolen!

December en jouw portemonnee © 2012 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook:

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?