De 3 Sinterklaasproblemen waar ouders het meest last van hebben

  Sinterklaas Stress
  , , , ,
  reageer als eerste...

Vind je ook dat Sinterklaas het leukste feest van het jaar hoort te zijn? Als ouder van jonge kinderen is dat echter helemaal niet zo vanzelfsprekend. Ik weet niet hoe het bij jullie eraan toegaat, maar mijn kinderen wisten een paar jaar geleden binnen 10 minuten de sfeer totaal te verzieken. Ze waren totaal gefixeerd op de zak met kadootjes en maakten ruzie over wie als volgende aan de beurt was. En de surprises en gedichten? Het viel ze niet eens op! Hoezo leuke Sinterklaasavond?!

In eerste instantie begin je natuurlijk aan jezelf te twijfelen. Maar toen ik aan andere ouders vroeg hoe zij het Sinterklaasfeest ervaarden, bleek ik beslist niet de enige te zijn voor wie pakjesavond een dieptepunt was geworden…

De 3 meest voorkomende Sinterklaasproblemen voor ouders:

  • Je kinderen willen alleen zo snel en zo veel mogelijk kadootjes graaien;
  • Je kinderen hebben geen aandacht voor gedichten en surprises van anderen;
  • En zelf heb je eigenlijk geen tijd voor het maken van leuke surprises…

Sinterklaas Surprisespel: spelregels, 30 opdrachtstickers en 18 surprisekaarten.

Herken je dit? Dan heb ik de oplossing voor je. Naar aanleiding van deze problemen heb ik gezocht naar een methode om pakjesavond te vieren waarbij het voor iedereen weer een feest is, óók voor de ouders! En eigenlijk bleek er voor ieder van de probleemvragen een simpel antwoord te bestaan.

Na enkele jaren experimenteren ontstond zo het Sinterklaas Surprisespel…

Voel je je naar van het gegraai? Geef spelregels!

Kinderen zijn dol op spelregels en houden zich hier graag aan. En bij het Sinterklaas Surprisespel zijn de spelregels heel simpel: op ieder pakjes is een kaartje geplakt en dit kaartje laat zien wat je (met elkaar!) moet doen voordat je je kadootje uit mag pakken. Een liedje zingen, iets liefs doen voor elkaar, een kunstje vertonen, zwarte piet worden of een pepernotenspelletje.

Ben je moe van het ‘sssht!’ zeggen? Geef groepssurprises!

Surprises bij het Sinterklaas Surprisespel zijn net even anders dan normaal, want in plaats van een surprise voor één persoon uit de groep, zijn dit surprises voor de hele troep. En zo is wachten op je beurt ineens hartstikke leuk geworden, want je bent eigenlijk de hele avond aan de beurt!

Heb je simpelweg geen tijd? Volg gewoon de instructies…

Daar komt nog bij dat je met dit spel de hele avond in een handomdraai georganiseerd hebt. Als je geen eigen surprises en gedichten toevoegt en puur het surprisespel speelt, dan ben je binnen een uur klaar met de voorbereidingen!

Tegelijkertijd is het zo open opgezet, dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Dus als je wel tijd en inspiratie genoeg hebt dan kun je je helemaal uitleven…

(Zie ook: Geen zin, geen tijd en toch een leuke Sinterklaasavond?)


Klik hier om het spel te bestellen…

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?