Schoen gevuld met… ja wist ik het maar!

  Sinterklaas Activiteiten
  , ,
  reageer als eerste...

Nadat Sint hier op de site de schoen weer gevuld had, schreef Sandra Schouwenaars me: “Leuk, leuk!! Meestal (altijd) weet ik wat in de schoentjes gaat. Nu een keer niet. Een keer genieten voor mij!”

Nu zijn Sandra’s kinderen nog op een leeftijd dat ze geloven in Sinterklaas, maar als je kinderen wat ouder zijn, is het een fluitje van een cent om je zelf ook weer te laten verrassen met een gevulde schoen: laat iedereen in het gezin om beurten de schoenen vullen.

  1. Geef je kinderen geld om stiekem in de winkel zelf schoenvulling uit te zoeken. Leren ze meteen om te gaan met een maximaal schoenbudget en wat je hiervoor kunt kopen.
  2. Afhankelijk van hoe oud ze zijn, kunnen ze dan of ‘s avonds laat (pubers) of ‘s ochtends heel vroeg de schoenen vullen.

In ons gezin maakt het deel uit van de rechten die je hebt, zodra je bent ingewijd in ‘het best bewaarde geheim van Nederland‘. Een ander recht is het recht om de zak met kadootjes op ludieke wijze te bezorgen op pakjesavond.

Deze rechten hebben onze zonen enorm geholpen om te gaan met een stukje teleurstelling over de ware identiteit van Sint tijdens de intocht, in de klas en elders. Plus dat daarmee de plicht om het geheim te bewaren een stuk leuker werd!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?