Roetpiet en de schoorsteenproef

  Meningen en Mijmeringen   , , , ,   1 reactie

Schoorsteenproef

Als je nu denkt dat dit gaat over Schoorsteenpieten die wel of niet zouden moeten mogen meelopen bij de intocht, dan heb je het helemaal mis! Dit stuk gaat namelijk over de relatie tussen schoolrijpheid en het geloven in Sinterklaas bij jonge kinderen. En je leert meteen een handig proefje waarmee je kunt vaststellen of je kind al toe is aan ‘de waarheid’ over de goedheiligman…


Wat vertel jij je kinderen over Sinterklaas?

  Meningen en Mijmeringen   ,   2 reacties

Sinterklaas

Kinderen wordt van jongs af aan het verhaal van Sinterklaas verteld alsof hij nu nog steeds fysiek echt bestaat. Alle volwassenen doen daaraan mee. Op onze school vieren we het Sinterklaasfeest ook, met alle toeters en bellen die erbij horen: we zingen liedjes, strooien pepernoten, geven en krijgen cadeautjes en maken surprises. Het grote verschil is echter dat wij de kinderen vertellen dat iedereen Sinterklaas kan zijn.


Is het al vrijdag?!

  Meningen en Mijmeringen   ,   geen

Lieke Cox schrijft net: Na even alles rustig te hebben door gelezen, en mijzelf maar vast tot hoofdpiet en regelpiet benoemd te hebben heb ik inmiddels zo’n zin in vrijdag! Mag je kinderen thuis houden van school?! dan kunnen we nog eerder beginnen. Wat een geweldig leuk spel, met ook ruimte voor de kinderen met ADHD, ADD, ASS en alle andere die ‘last’ hebben van deze periode. ‪#‎ishetalvrijdag‬?!