Gratis planner voor een stressvrije organisatie van Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje van Sinterklaas staat weer voor de deur. Voor sommige ouders roept deze gedachte stress op. Maar met een goede voorbereiding is dit helemaal niet nodig. Speciaal daarvoor heb ik samen met Margriet Darwinkel van Happy Family Life een Pakjesavond Planner bedacht:

Deze Pakjesavond Planner krijg je van ons cadeau wanneer je je inschrijft op de Sinterklaas nieuwsbrief. Als je hieronder je naam en emailadres invult, dan stuur ik je de link naar de Pakjesavond Planner direct toe:

 

Wat krijg je allemaal bij de Pakjesavond Planner?

We noemen het de Pakjesavond Planner, maar feitelijk is het een planner voor het complete Sinterklaasfeest: vanaf de ochtend dat de stoomboot de haven invaart tot het moment dat iedereen moe maar voldaan ligt na te genieten van een geslaagde Sinterklaasavond. Behalve handige tips voor het organiseren van Sinterklaasavond wordt er ook aandacht besteed aan schoentjes zetten, Sinterklaasviering op school en andere activiteiten die je kunt ondernemen in de aanloop naar 5 december.

De Pakjesavond Planner bestaat uit 12 pagina’s met hierin onder andere:

 • Basis Stappenplan
  Met behulp van dit stappenplan verzamel je alle data en andere gegevens die je nodig hebt om je organisatie van alle Sinterklaas festiviteiten soepel te laten verlopen.
 • Sinterklaas Tijden
  Een handig werkblad waarbij je de data en tijden van alle Sinterklaas momenten overzichtelijk op een rijtje krijgt…
 • Sinterklaas Beraad
  Een complete agenda van alle punten waar je als familie afspraken over kunt maken, zodat iedereen weet wat tijdens de Sinterklaasweken de bedoeling is. De afspraken noteer je op de bijbehorende notitiebladen…
 • Wie doet wat?
  Een eenvoudige lijst waarmee je de verantwoordelijkheden voor alle klusjes overzichtelijk kunt verdelen, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt…
 • Pakjesavondmaaltijd
  Een receptkaart waar je van te voren vast een lekker en ook snel te bereiden recept kunt uitwerken, zodat je op Sinterklaasavond vrijwel niet de keuken in hoeft…
 • Surprise recept
  Handig werkblad waarmee je je creatieve ideeën over surprises meteen ordent in een overzicht van wat er gekocht/gemaakt moet worden om je idee vorm te geven…
 • Boodschappenlijstjes
  Overzichten van wat je in elk geval niet mag vergeten tijdig in te kopen. Uiteraard helemaal zelf aan te vullen met onder andere de ingrediënten van de pakjesavondmaaltijd…
 • Verlanglijstjes
  Hierop verzamel je alle wensen van de familie (en iedereen met wie je Pakjesavond viert), waarna je het eenvoudig kunt kopiëren en uitdelen onder iedereen die kadootjes gaat kopen voor jullie feestavond.

Vul je naam en emailadres hier in, dan krijg je dit allemaal direct toegestuurd:

Je ontvangt de Pakjesavond Planner als PDF document. Sla het op op je computer, print het uit en ga er direct mee aan de slag!

Patricia Ritsema van Eck (Sinterklaas Surprisespel)
Margriet Darwinkel (Happy Family Organizer)

P.S.
Ik, Patricia, gebruik de nieuwsbrief om je een bericht te kunnen sturen over nieuwe Sinterklaas tips. Hierdoor krijg je wat vaker email in de aanloop naar Sinterklaasavond, maar de rest van het jaar hoor je in principe nooit van me.

Als je liever niet op deze mailinglijst wilt staan, geef je dan toch even op. Zodra je je aanmelding bevestigd hebt, ontvang je de link naar de Pakjesavond Planner per email. In diezelfde email vind je helemaal onderaan een link waarmee je je met één klik direct weer kunt afmelden van de lijst. Ik beloof dat ik je daarna nooit meer leuk Sinterklaas nieuws zal sturen!