Handige planner voor de organisatie van pakjesavond

Het heerlijk avondje van Sinterklaas staat weer voor de deur. Voor sommige ouders roept deze gedachte stress op. Maar met een goede voorbereiding is dit helemaal niet nodig. Speciaal daarvoor heb ik samen met Margriet Darwinkel van Happy Family Life een Pakjesavond Planner bedacht:

We noemen het de Pakjesavond Planner, maar feitelijk is het een planner voor het complete Sinterklaasfeest: vanaf de ochtend dat de stoomboot de haven invaart tot het moment dat iedereen moe maar voldaan ligt na te genieten van een geslaagde Sinterklaasavond. Behalve handige tips voor het organiseren van Sinterklaasavond wordt er ook aandacht besteed aan schoentjes zetten, Sinterklaasviering op school en andere activiteiten die je kunt ondernemen in de aanloop naar 5 december.

En je hoeft het niet alleen te doen!

Sinterklaas doe je samen

Sinterklaas zoals Margriet en ik het vieren in onze families, start met een vergadering van het hele gezin: het familie Sinterklaasberaad. Het moment om van elkaar te horen wat pakjesavond en alle andere feestelijkheden geslaagd maakt.

Ga je lootjes trekken? Verwachten jullie van elkaar surprises en gedichten? Wat mag je uitgeven aan kadootjes? Mag je die ook zelf maken? En mag je die straks zomaar uitpakken of moet je hier eerst wat voor doen?

Met behulp van de werkbladen ga je dit soort vragen helder krijgen. Je maakt ook praktische afspraken met elkaar: iedereen – van de allerjongste tot de oudste – kan een steentje bijdragen aan het organiseren van Pakjesavond!

Nadat de afspraken gemaakt zijn, vul je de familiekalender zodat iedereen makkelijk kan terugvinden wanneer de schoentjes gezet mogen worden, wanneer er tijd gereserveerd is om te knutselen, te bakken, te koken, te shoppen of om fijn samen een Sinterklaasfilm te kijken.

Inhoud Pakjesavond Planner 2020

De Pakjesavond Planner bestaat uit 12 pagina’s met hierin onder andere:

 • Basis Stappenplan
  Met behulp van dit stappenplan verzamel je alle data en andere gegevens die je nodig hebt om je organisatie van alle Sinterklaas festiviteiten soepel te laten verlopen.
 • Sinterklaas Tijden
  Een handig werkblad waarbij je de data en tijden van alle Sinterklaas momenten overzichtelijk op een rijtje krijgt…
 • Sinterklaas Beraad
  Een complete agenda van alle punten waar je als familie afspraken over kunt maken, zodat iedereen weet wat tijdens de Sinterklaasweken de bedoeling is. De afspraken noteer je op de bijbehorende notitiebladen…
 • Wie doet wat?
  Een eenvoudige lijst waarmee je de verantwoordelijkheden voor alle klusjes overzichtelijk kunt verdelen, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt…
 • Pakjesavondmaaltijd
  Een receptkaart waar je van te voren vast een lekker en ook snel te bereiden recept kunt uitwerken, zodat je op Sinterklaasavond vrijwel niet de keuken in hoeft…
 • Surprise recept
  Handig werkblad waarmee je je creatieve ideeën over surprises meteen ordent in een overzicht van wat er gekocht/gemaakt moet worden om je idee vorm te geven…
 • Boodschappenlijstjes
  Overzichten van wat je in elk geval niet mag vergeten tijdig in te kopen. Uiteraard helemaal zelf aan te vullen met onder andere de ingrediënten van de pakjesavondmaaltijd…
 • Verlanglijstjes
  Hierop verzamel je alle wensen van de familie (en iedereen met wie je Pakjesavond viert), waarna je het eenvoudig kunt kopiëren en uitdelen onder iedereen die kadootjes gaat kopen voor jullie feestavond.
 • Bonus werkblad: Zuinige Pietjes
  Voor wie zuinig aan wil doen dit jaar…

Klinkt dit als een planner die je goed kan gebruiken?

Dan krijg je deze van ons kado wanneer je je abonneert op de nieuwsbrief!

Schrijf je in en je ontvangt direct:

 1. De Pakjesavond Planner
 2. €2,- korting op een printables pakket naar keuze

Ik gebruik mijn nieuwsbrief om je een bericht te kunnen sturen als er nieuwe tips geplaatst zijn over het Surprisespel, originele Sinterklaas kadootjes en makkelijke recepten voor pakjesavond. Of gekke weetjes over de Sint, zowel actuele zaken als opmerkelijke feiten uit het verleden.

Hierdoor krijg je wat vaker email in de aanloop naar Sinterklaasavond, maar de rest van het jaar hoor je in principe bijna nooit van me.

Je gegevens zullen nooit worden verkocht aan of gedeeld met anderen!

Als je niet langer de nieuwsbrief wilt ontvangen, dan is uitschrijven heel gemakkelijk. In iedere email vind je helemaal onderaan een link waarmee je je eenvoudig weer kunt afmelden. Ik beloof dat ik je daarna nooit meer leuk Sinterklaas nieuws zal sturen!

Ik hoop je dadelijk als abonnee te mogen verwelkomen.

Maar ook als je dat liever niet wilt: hele fijne Sinterklaastijd!

Pietje Patricia

Reacties

  Aantal berichten: 2

 1. Sasja Spek (@SasjaSpek)


  Dit is echt superleuk!

Wil je op dit bericht reageren?