Tip: doe alle extra’s samen in een mand

  Pakjesavond plannen
  ,
  reageer als eerste...

Sintsurprisespel In De Knoop, Uit De Knoop

Zo vlak voor pakjesavond slaat bij iedereen de stress toe. Ik merk het ook aan de emails en telefoontjes die ik nu krijg. Spelregels worden niet meer goed gelezen en ineens lijkt het spel een stuk ingewikkelder dan op de site beschreven staat. Het zijn de stresshormonen die maken dat je niet meer helder kunt nadenken…

Naar aanleiding van een telefoontje gisteravond ben ik gaan nadenken over hoe de voorbereidingstijd nog verder ingekort kan worden. Wat het meest tijdrovend is, is het inpakken van de kadootjes. En bij het voorbereiden van het Sinterklaas Surprisespel is dit het inpakken van de extra spullen die je bij sommige surprisespellen nodig hebt.

Is het echt nodig om deze spullen in te pakken?

Nee, natuurlijk niet! Je kunt ook een mand klaarzetten waar je alles in stopt.

Kies de spellen uit die je wilt spelen en maak met behulp van de kadootjes planner (een van je downloads) een lijst met wat je aan extra’s nodig hebt (gewoon afvinken!). Met die lijst en een lege mand ga je door je huis en verzamel je de spullen: in 10 minuten klaar!

Je kunt ook meteen de spelregelkaart (2e editie) of brief van Sinterklaas (download) bij de mand stoppen. Die lees je voor als het feest begint en dan weet iedereen ook meteen waar de spullen liggen.

Wat je voor de verschillende spellen nodig hebt, staat ook op de voorkant van de kaartjes. Dus iedereen ziet ook meteen wat hij/zij op moment van spelen uit deze mand moet pakken.

Fijne pakjesavond!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?