Sinterklaas komt eraan. Twee downloads die helpen om grip op dit feest te houden…

  Nieuwsbrief, Pakjesavond plannen
  , ,
  reageer als eerste...

Nieuwsbrief van 29 oktober 2017

Het is bijna weer zover. Over 14 dagen stapt de Sint op de stoomboot en begint het Sinterklaas Journaal. Op 18 november zal hij met zijn Pieten in het Friese plaatsje Dokkum voet aan wal te zetten.

Nu de herfstvakantie voorbij is, is het zo langzamerhand ook tijd om zelf met de Sint voorbereidingen van start te gaan. Om je hierbij te helpen staan er online 2 handige downloads voor je klaar:

1. De Pakjesavond Planner

Voor sommige ouders is alleen al het denken aan alles wat rond Sinterklaas gevierd en gedaan moet worden bijzonder stressvol. Maar met een goede voorbereiding is dit helemaal niet nodig. Margriet Darwinkel (auteur van de Happy Family Organizer) en ik hebben daarom samen de Pakjesavond Planner bedacht.

Deze planner bestaat uit 12 werkbladen die je helpen bij het organiseren van de hele Sinterklaasperiode: vanaf het moment dat de stoomboot arriveert totdat de pakjes bezorgd worden.

https://www.sinterklaassurprisespel.nl/planner-pakjesavond-2017

2. De aftelkalender 2017

Deze kalender is voor je kinderen. Het geeft ze in deze tijden van opwinding een stukje rust als ze de nachtjes slapen kunnen afkruisen.

https://www.sinterklaassurprisespel.nl/aftelkalender2017

Op welke dag vieren jullie eigenlijk Sinterklaas?

De huidige kalender telt af van de maandag voor de intocht naar dinsdag 5 december, de dag waarop officieel Pakjesavond gevierd wordt. Ik vermoed echter dat veel gezinnen Sinterklaas in het weekend voor of na 5 december zullen vieren. Daarom wil ik nog een paar varianten op de aftelkalender erbij maken, maar dan moet ik wel weten of hier voldoende belangstelling voor is.

Je kunt me hierbij helpen door op de site aan te vinken op welke dag jullie van plan zijn Sinterklaas te vieren. Super als je dit wilt doen!

https://www.sinterklaassurprisespel.nl/pakjesavond-plannen/op-welke-dag-vieren-jullie-sinterklaas/

Voorverkoop t/m zondag 5 november

Tot slot wil ik je nog laten weten dat de voorverkoop periode van dit jaar loopt tot en met zondag 5 november. Heel misschien nog een paar dagen langer, maar ga daar niet van uit. Dit is het beste moment om bijvoorbeeld het nieuwe Sinterklaas Surprisespel te bestellen. Je kunt er dan gratis een pakket aan downloads bij krijgen en daarbij kun je kiezen voor goedkope verzending. Voel je echter nergens toe verplicht.

Bedankt voor het lezen van deze 1e nieuwsbrief en veel plezier met de eerste voorpret!

Met vrolijke groet,

Patricia Ritsema van Eck
(aka Pietje Patricia)


Schoentje vullen met... ja wist ik het maar

Volle schoen!
Oh kom er eens kijken
Wat er in mijn schoentje zit
Alles gekregen
Van die lieve Sint!


Be the first to write a comment.

Your feedback