Snel, sneller, snelst je Pakjesavond geregeld

  Pakjesavond plannen
  ,
  reageer als eerste...

Met de surprise spelkaarten uit het nieuwe Sinterklaas Surprisespel, heb je in een handomdraai pakjesavond geregeld. Je kunt het op verschillende manieren doen: supersnel als je grote haast hebt, gewoon snel (binnen 1 uur geregeld) of lekker relaxed omdat je nog zeeën van tijd hebt.

Sinterklaas Surprisespel - opdrachtkaart Pietenkunst

Op de voorkant van elke kaart kun je in één oogopslag zien of je extra spullen nodig hebt. Links onderaan iedere kaart zie je 4 vakjes met hierin informatie over de groepsgrootte, de minimum leeftijd van de deelnemers, hoe lang dit spel of deze opdracht duurt en of je er iets extra’s bij nodig hebt. Als dit laatste het geval is, dan staat dit op de achterkant onder de titel van het spel.

Ik ga ervan uit dat je alle kadootjes al hebt ingepakt en van een naam hebt voorzien. Inpakken kost het meeste tijd! Dat moet je sowieso doen, dus ik tel dit niet mee in de tijd die je nodig hebt om het spel voor te bereiden.

A. Snelst – als je grote haast hebt

In plaats van spelkaarten vooraf op de kadootjes doen, stop je ze bij elkaar in een bakje. Wanneer iemand een kadootje krijgt, trekt hij/zij blind een kaart uit het bakje.

 1. Spelkaarten klaarzetten: Doe alle spelkaarten in een bakjes.
 2. Extra spullen verzamelen: Kijk per spel of je hier extra spullen bij nodig hebt. Doe de extra spullen van alle spellen bij elkaar in een mand of een doos.
 3. Kadootjes klaarzetten: Schrijf op ieder kadootje de naam van de ontvanger. Doe alle kadootjes bij elkaar in manden of zakken.
 4. Klaar voor een gezellige avond: Zet het bakje spelkaarten en de mand/doos met extra spullen in de kamer. Laat de manden/zakken met kadootjes bezorgen door Sint en Piet of hoe je dat anders ook zou regelen.

B. Sneller – alles binnen 1 uur geregeld

Zoals beschreven op de spelregelkaart:

 1. 20 spelkaarten kiezen: Kies ongeveer 20 spellen en opdrachten uit de stapel kaarten. Wat je niet gebruikt, kan terug in het doosje.
 2. Extra spullen verzamelen: Kijk per spel of je hier extra spullen bij nodig hebt. Doe de extra spullen van alle spellen bij elkaar in een mand of een doos.
 3. Kadootjes klaarzetten: Schrijf op ieder kadootje de naam van de ontvanger en doe er een van de surprise spelkaarten bij. Doe alle kadootjes bij elkaar in manden of zakken.
 4. Klaar voor een gezellige avond: Zet de mand/doos met extra spullen in de kamer. Laat de manden/zakken met kadootjes bezorgen door Sint en Piet of hoe je dat anders ook zou regelen.

C. Snel – maar relaxed want je hebt nog even…

 1. 20 spelkaarten kiezen: Kies ongeveer 20 spellen en opdrachten uit de stapel kaarten. Wat je niet gebruikt, kan terug in het doosje.
 2. Extra’s? Surprise maken: Kijk op de spelkaart of je hier extra’s bij nodig hebt. Pak deze extra’s samen met het al ingepakte kadootje in. Dit is je ‘surprise’.
 3. Kadootje klaarzetten: Doe de spelkaart in een envelop en schrijf hier de naam van de ontvanger op. Bevestig de envelop op het pakje en doe het pakje in een mand of zak.
 4. Vul de mand/zak: Herhaal stap 2, 3 en 4 tot alle kadootjes ingepakt zijn en de zakken gevuld.
 5. Klaar voor een gezellige avond: Laat de manden/zakken met kadootjes bezorgen door Sint en Piet of hoe je dat anders ook zou regelen.

Zorg goed voor je spelkaarten

Voorkom dat de kaarten beschadigen door ze in een kleine envelop stoppen. Wanneer je voor variant B of C kiest, kun je hierop meteen de naam schrijven van degene die het kadootje krijgt.

Er bestaan ook plastic sleeves (hoesjes) waarin je kaarten mooi kunt houden. Deze worden veel gebruikt door verzamelaars van trading card games (Pokémon, Magic the Gathering bv). De surprise spelkaarten zijn 65mm breed en 99mm hoog. Dat is een maatje groter dan het standaard formaat!

Zo weinig voorbereiding, hoe lang duurt onze pakjesavond dan nog?

Het is raar maar waar: ondanks deze minimale inspanningen heb je nu genoeg voorbereidingen getroffen voor een volle avond plezier met elkaar. Als je het niet vertrouwt: tel maar op hoeveel minuten ieder spelletje duurt van alle spelkaarten die je geselecteerd hebt. Zo lang zijn jullie in ieder geval in actie. En natuurlijk wordt er ook nog af en toe een kadootje uitgepakt, een versnapering genuttigd of een blaas geleegd. Kortom…

Minimale stress, maximale pret!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?