Last minute regeldingen voor de leukste pakjesavond

  Pakjesavond plannen
  , , , ,
  reageer als eerste...

Nieuwsbrief van 1 december 2017

Knuffelpietjes - relax, komt goed!

In deze nieuwsbrief: een stappenplan en boodschappenlijstje bij het Sinterklaas Surprisespel voor rust in je hoofd. Sint vieren met autistische kinderen, hoe dan? In België doen ze niet aan pakjesavond?! En zo komt Sint-Magie terug in ‘t feest…

Rust in je hoofd tijdens het last-minute geregel

Heb jij ook de neiging om als een kip zonder kop rondjes door je huis te rennen als het geregel wat veel wordt? Ik wel! Deze lijstjes helpen mij. Niets om uit te zoeken en niets om te onthouden. Gewoon een kwestie van afstrepen!

Eerst boodschappen doen met dit handige lijstje

Het Sinterklaas Surprisespel is natuurlijk niet compleet zonder kadootjes en kruidnoten. En ook bij sommige van de surprisespellen heb je extra spullen nodig. Wat je allemaal nodig hebt, staat in de spelregels en op de spelkaarten. Voor wie het spel nog niet in huis heeft, heb ik een overzichtje online gezet:
www.sinterklaassurprisespel.nl/pakjesavond-plannen/surprisespel-boodschappenlijstje

Alle boodschappen in huis? Door met de voorbereidingen

Nog meer handige informatie voor iedereen die nog zit te wachten op de post bezorging. Je kunt namelijk heel goed al het een en ander voorbereiden. Lees dit handige stappenplan:
www.sinterklaassurprisespel.nl/pakjesavond-plannen/spel-laat-besteld-bereid-je-vast-voor

Snel, sneller, snelst je pakjesavond geregeld

Ook goed om te weten: afhankelijk van hoeveel haast je hebt, zijn er 3 manieren waarop je de spelkaarten kunt gebruiken tijdens pakjesavond!
www.sinterklaassurprisespel.nl/pakjesavond-plannen/pakjesavond-3x-geregeld

Let even op: methode ‘snelst’ (variant A) is niet geschikt voor kinderen onder de 8 en kinderen met een autistisch spectrum stoornis!


Wat heeft je spel te maken met autistische kinderen?

Helemaal niets. Althans, dat dacht ik. Maar ongeveer 2 jaar nadat het spel te krijgen was, kreeg ik steeds meer reacties van auti moeders. Dit waren echt ontroerende emails waarin zij beschreven hoe het akeligste feest van het jaar was veranderd in hartverwarmende gezelligheid dankzij het Sinterklaas Surprisespel. Zo langzamerhand begint het erop te lijken dat mijn manier van Sinterklaas vieren de enige manier is die ook werkt voor autistische kinderen.

Ivy Lagerweij:
Ik ben moeder van 2 kinderen met autisme. Sinterklaas (en met name pakjesavond ) was voor ons altijd een verschrikking. Het plezier dat anderen hadden van dit “gezellige” familie avondje hebben wij nooit gekend.

Dit alles veranderde toen we jouw spel kochten. Wat een verademing, wat een ontzettend leuke momenten hebben wij gehad dankzij jouw spel. Omdat deze mooie momenten in ons gezin met 2 bijzondere jongens erg schaars zijn, koesteren wij deze nog steeds. De jongens zijn nu 11 en 12 jaar oud en hebben het nog steeds over deze gezellige avonden waarop we verschrikkelijk hebben gelachen.

Dankzij jouw spel hebben wij een aantal jaren tijdens pakjesavond ook eens onbezorgd kunnen genieten van onze kinderen, net als “normale gezinnen”. En hiervoor wil ik je uit de grond van mijn hart bedanken. Dank je voor je creatieve ideeën. Dank je voor de moeite die je hebt gestoken in het spel. Voor ons gezin is het spel zijn geld dubbel en dwars waard. Onbetaalbaar!

(Een gelukkige moeder.)

Interview met moeder van 3 auti’s

Ik moet hier meteen bij zeggen, dat ook mijn spel enige aanpassing behoeft. In 2012 heb ik een van de moeders geïnterviewd hierover. Haar 7 tips voor Sinterklaas vieren met autistische kinderen kun je hier lezen:
www.sinterklaassurprisespel.nl/pakjesavond-plannen/hoe-vier-je-sinterklaas-met-autistische-kinderen

Lees vooral ook de reacties hierop, waarin deze tips worden aangevuld door een leerkracht die met autistische kinderen werkt.

Ivy Lagerweij beantwoordt je vragen

En mocht je nog vragen hebben, dan kun je via mij in contact komen met Ivy (van de quote hierboven). Zij heeft aangeboden om vragen over dit onderwerp persoonlijk te beantwoorden.


Interview over Sinterklaas in Nederland

Nathalie De Martelaere, winnaar in 2015 van de ‘Best Mom Blog Award’, heeft me geïnterviewd over Sinterklaas vieren in Nederland. Onze tradities blijken behoorlijk te verschillen! Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat onze Zuiderburen geen pakjesavond vieren. “Pakjesavond? Wat is dat dan?” vroeg Nathalie. Ze vroeg me ook naar mijn ultieme Sinterklaas tip. Wat zou dat zijn? Ik ga nu dus niet alles verklappen…

Het complete interview staat bij Nathalie op de website:
www.unicornsandfairytales.be/pakjesavond-sinterklaas


Hoe ervaar je weer Sint-magie?

Sinterklaas hoort voor kinderen magisch te zijn. Dat lukt alleen niet altijd door alle spanning en stress die de Sint periode met zich meebrengt. Ook bij de ouders! Kindercoach Lianne Vader-Wattel van Praktijk Wijs geeft een serie tips om het hele feest wat relaxter te beleven. Ook als ouder!

Zo zegt zij o.a. “Denk aan jezelf! Hoe relaxter jij deze periode doorkomt, hoe meer jij bijdraagt aan het plezier. Vaak zit het plezier van iedereen in de kleine dingen, niet in het grootse! Zo is elke dag pepernotensporen door heel jouw huishouden maken bijvoorbeeld niet verplicht.” 

Ik was erg blij met deze reminder. Ik weet namelijk als geen ander hoe je in jezelf de druk kunt opvoeren om dit jaar het allerbeste, mooiste, gezelligste pakjesavond EVER te organiseren. Laat het alsjeblieft los, want zelf al gaat het lukken, 10 tegen 1 dat je er zelf dan niet meer van kunt genieten!

Je kunt Lianne’s tips hier lezen:
www.sinterklaassurprisespel.nl/gastauteurs/zie-de-maan-schijnt-door-de-bomen


Dat was een hoop te delen. Ik hoop dat je er tijd voor hebt, tussen alle boodschappen en kadootjes inpakken door. Uiteraard komt Sint ook nog een keertje langs om een laatste virtuele schoen te vullen. Ik stuur weer een berichtje zodra er wat te downloaden valt.

Voor iedereen die dit weekend Sinterklaas viert: hele fijne pakjesavond! 

Pietje Patricia


P.S. Besluit je nu net dat je het Surprisespel wilt gebruiken? Dat kan nog steeds!

Voor 16:00u besteld = morgen in huis

Voor mij is vandaag de laatste drukke dag voor wat betreft pakjes bezorgen. Alle bestellingen die vóór 16:00u binnenkomen, gaan vandaag nog op de post. Het Sinterklaas Surprisespel is vanaf dat moment nog steeds via Bol.com en de andere verkopers te bestellen. Kijk hier voor een overzicht van (web)winkeliers.

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?