Warme kruik voor koude nachten

  Originele Kadootjes, Sinterklaas Activiteiten
  ,
  2 reacties

Met de winter voor de deur, kan je bed onaangenaam koud aanvoelen. Een kruikje helpt, maar heb je genoeg kruiken in huis voor je hele gezin? In ons gezin dus niet…

Nu zijn mijn jongens (ik heb er vier) best inventief en ze hebben zelf bedacht dat lege frisdrankflessen gevuld met warm water een prima en goedkoop alternatief zijn. Ze worden alleen zo heet!

Op dit moment jatten ze dus de ski-sokken uit mijn kledingkast om als hoes te gebruiken. Wat me op het idee bracht voor een simpel, nuttig zelfgemaakt cadeautje voor komende Pakjesavond: hoesjes voor om de flessen.

De makkelijkste manier om een hoesje te maken is door een rechthoekige lap stof te nemen (dikke flanel is lekker zacht; fleece is ook zacht maar synthetisch materiaal en niet iedereen vindt dat prettig in bed). Deze moet ongeveer 10 cm langer zijn dan de fles zelf. De breedte van de stof is gelijk aan de omtrek van de fles plus 2 cm voor de naad. Verder heb je een satijnen lint nodig van 1 tot 1,5 cm breed en een lengte van 3x de omtrek van de fles.

 1. Begin met aan de bovenkant de stof 2x één centimeter om te slaan en deze omslag vast te stikken (als je tweemaal omslaat, krijg je geen zichtbare rafels).
 2. Sla de stof in de lengte dubbel met de omslagrand buiten (het hoesje binnenstebuiten). Vouw het satijnen lint ook dubbel en leg deze 5 cm van de bovenrand tussen de stof, waarbij een lusje uitsteekt tussen de zijrand. Vastzetten met een speld.
 3. Speld of rijg de zijkant en onderkant aan elkaar op 1 cm van de rand en stik deze vervolgens vast.
 4. Keer het hoesje binnenstebuiten en klaar!

Je kunt het hoesje nog versieren door het te borduren of te appliceren. Dit gaat makkelijker wanneer je het doet voordat je de naden vaststikt.

Reacties

  Aantal berichten: 2


 1. Je jongens hebben de kruik niet voor niets uitgevonden. Mijn partner loopt al 3 maanden met spit en heeft heel erg pijn. Door te googelen vond ik deze tip. Ik heb een colafles gevuld met heet water en een mouw van een fleecevest geknipt er er omheen gedaan. Volgens hem verlicht het de pijn enorm.
  Dank jullie wel!!!! 🙂

  • Pietje Patricia


   Leuk om te horen dat het niet alleen aangenaam is maar ook nog eens helpt bij zo’n nare klacht als spit. Beterschap voor je partner!

Wil je op dit bericht reageren?