Speelgoed = UIT / Goed Spelen = IN

  Originele Kadootjes
  , , ,
  reageer als eerste...

“Een goeie pop kan niet praten, plassen of huilen. Een goeie pop kan niks, en dus alles.” Om te spelen heeft een kind een uitdaging nodig. Er moet nieuwsgierigheid gewekt worden, het kind moet z’n zintuigen kunnen gebruiken, het moet kunnen ontdekken, fantaseren en uitproberen. Met een lege doos en een paar takken kan het vaak meer dan met een My Little Pony Deluxe Pack.” – AD Magazine 22/11/14: Alle dagen Sinterklaas

Vrouwen die dit principe echt begrepen hebben, zijn inspirerende types. Hieronder een paar vrouwen die indruk op mij gemaakt hebben met hun ideeën en/of producten.

Marianne de Valck – geeft speel- en speelgoedadvies

Van Marianne komt de uitspraak “Less is more: ook in speelgoed.” Ik ben fan van haar ideeën over speelgoed en spelen. Haar praktische adviezen en speeltips helpen me om als moeder me niet gek te laten maken door alle leuke aanbiedingen die in deze decemberdagen over je uitgestort worden. Haar rubriek Doe meer met een boek is op haar eigen website beschikbaar als pdf’s. Hierin bespreekt ze kinderboeken waar je meer mee kunt dan alleen lezen…

Inge Schilders – bedenker van speelblik Het Kleine Avontuur

Kleine Avonturen - spel voor een doldwaze middag met je kind Net als het Sinterklaasspel, is dit een blik wat je als ouder aanschaft. Je geeft het niet aan je kind, hoewel het indirect een enorm geschenk aan hen is. Dit blik zit helemaal vol met gekke, spannende, vrolijke, doldwaze avonturen die je op woensdagmiddag of in het weekend met je kind kunt ondernemen.

Inge: “Graag laat ik me meevoeren in de dromen en wensen van kinderen. Wat raakt hen en verwondert hen? Vanuit deze verwonderingen ben ik begonnen aan mijn eerste spel: Kleine Avonturen. Lekker samen spelen, als volwassene uitgedaagd worden om mee te buigen met de creatieve, actieve en fantasievolle opdrachten.”

Martine Bakx – eigenaar van verkleedwinkel Artoek

Van origine Industrieel Ontwerper met een zwak voor kleurrijke, simpele, duurzame ontwerpen. Het motto “less is more” staat op haar site, net als “what you see is what you get” en consuminderen. De verkleedkleren bij Artoek worden op verantwoorde wijze geproduceerd en onderscheiden zich door hun kwaliteit (geen goedkope nylon dus die je bij sommige populaire winkels in de schappen vindt).

Traktatiebootje van Artoek Zelf ben ik dol op de knutselplaten die ze ontworpen heeft. Naast verkleedkleren en knutselplaten voor de webwinkel ontwikkeld Martine ook spelletjes. Haar Queenbee app is een goed doordacht en uitdagend rekenspelletje wat je gratis kunt downloaden in de App Store.

Marijke Sluijter – voormalig hoofdredacteur van Educare

Educare: 11x Spelen met... Marijke schrijft bijna voor iedere Educare de rubriek Spelen Met… die vol staat met fantasierijke manieren waarop je kunt spelen met… niets eigenlijk. Aanleiding tot deze rubriek, die in de jaren ’90 al vorm kreeg, was haar bezoek aan India waar kinderen uren plezier hebben met een stukje hout en een plasje water.

Marijke geeft cursussen Zinvol Tekenen met Kinderen en heeft recent de Droedel App ontwikkeld, waarmee je in 52 weken kunt leren tekenen. (Het tekenen zelf doe je op papier en met pen of potlood, niet op je telefoon!)


Er zijn natuurlijk nog veel meer vrouwen die begrijpen dat het in een kinderleven meer om het spelen dan om het speelgoed gaat. Ik vind het leuk om te horen wie jij inspirerend vindt. Dus bedankt alvast, als je dat hieronder wilt delen via het reactieformulier!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?