Opruimen voor Sinterklaas

  door
  Originele Kadootjes
  , ,
  reageer als eerste...

Opruimen is meer dan alleen spullen opbergen. Het is ook een manier om van spullen af te komen! Daarom krijg je hier een ideetje om spullen kwijt te raken met Sinterklaas, in plaats van er alleen maar dingen BIJ te krijgen.

Opruimen om weg te geven

Kijk eens rond in je huis naar spullen of boeken die je hebt, die nog helemaal goed en mooi zijn, maar die jij niet meer hoeft. Denk dan eens aan mensen in je omgeving die daar blij mee zouden kunnen zijn…

Maak een leuk gedichtje met een verwijzing naar het cadeautje en waarom je het echt iets voor die persoon vindt, onderteken het met Sinterklaas, pak het mooi in en hang het op 5 december aan de deurknop bij deze persoon. Bel hard aan, ren weg en verstop je. Succes verzekerd!!

Op deze manier en met allerlei variaties kun je mensen echt verrassen en ben jij weer wat spullen kwijt die jou niet meer van dienst zijn. Je kunt het ook opsturen, in iemands tas stoppen, of in zijn of haar bureau of jaszak. Gebruik je vindingrijkheid en je zult zien hoe leuk dat is.

Sinterklaas moet blijven

Sinterklaas vind ik een erg leuk feest en ik vind ook dat het moet blijven. Sinterklaas mag absoluut NIET weg van mij!! Hopelijk zijn er genoeg mensen het met me eens, zodat het feest niet stilletjes verdwijnt en wordt vervangen door kerst met cadeautjes onder de boom. Ik heb erg goede herinneringen aan vroegere Sinterklaasavonden, zowel van die toen ik kind was, als van de tijd dat mijn eigen kinderen klein waren.

Geniet van deze Sinterklaasperiode: maak er een mooie tijd van, ook als het niet is opgeruimd zoals je zou willen!

Opruimen met Jalada Goddijn-Koopmans, professioneel organizer en coach

Jalada Goddijn-Koopmans

P.S.
Vind je het lastig om afscheid te nemen van je spullen?
Lees dan ook mijn artikel ‘Ruimte voor Sinterklaas’…


Nawoord van Pietje Patricia – 20 november 2020:

Dit artikel van Jalada (oorspronkelijk gepubliceerd op 20 november 2014) was aanleiding voor mij en mijn oudste zoon om een paar jaar terug een collega en haar gezin te verrassen. We wisten dat ze dat jaar eigenlijk geen tijd hadden om een mooie pakjesavond te organiseren. Zoonlief en ik hebben hier het huis flink opgeruimd en uitgezocht waar we hen blij mee zouden kunnen maken. Aan alle pakjes had ik uiteraard surprisespelletjes toegevoegd en na het eten gingen we met de zak op pad.

Als een dief in het donker sloop mijn zoon met de zak door de achtertuin. De gordijnen waren open, dus het was echt spannend of hij ongezien weg kon komen. Ik stond 150 meter verderop met ronkende motor, klaar voor een snelle escape. Zoon bonsde met gehandschoende hand flink hard op het raam. De hele familie schrok zich duidelijk te pletter – je kon hun gegil een blok verder horen. Zoon trok een snelle sprint door de struiken en sprong met ingehouden lach naast me in de auto. Toen de deur eenmaal dicht sloeg en ik met gierende banden de straat uitreed, konden we ons niet meer inhouden. Wat een stunt! Heerlijk…


Schoentje vullen met... ja wist ik het maar

Volle schoen!
Oh kom er eens kijken
Wat er in mijn schoentje zit
Alles gekregen
Van die lieve Sint!


Opruimen voor Sinterklaas © 2020 - alle rechten voorbehouden.

Jalada Goddijn-Koopmans is professional organizer en coach. Opruimen betekent voor Jalada: ruimte laten ontstaan. Ruimte om te doen wat je écht graag wilt. Niet door maar lukraak van alles weg te gooien, maar door bewuste keuzes te maken. Opruimen en weggooien is niet hetzelfde!

Zie ook: https://www.opruimen.org/

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?