Kleine Avonturen voor Groepen

  Originele Kadootjes
  , , , , ,
  reageer als eerste...

Een blik vol inspiratie om een waanzinnige en doldwaze middag met een stel kinderen te beleven!

Inge Schilders laat zich graag meevoeren in de dromen en wensen van kinderen. Wat raakt hen en verwondert hen? Vanuit deze verwonderingen begon zij aan haar eerste spel: Kleine Avonturen, dat de Publieksprijs 2015 ontving voor meest gewaarde gezelschapsspel.

Kleine Avonturen voor Groepen is het vervolg: een blik vol doldwaze spelletjes die je het hele jaar met groepen kunt spelen!

Kleine Avonturen met  Groepen: voorkant blik Kleine Avonturen met Groepen: Eiffeltoren

Een aantal jaren geleden leerde ik Inge en haar Kleine Avonturen kennen en het werd me meteen duidelijk: met Inge is het feest! Deze moeder en (toen nog) juf uit het basisonderwijs heeft voortdurend gekke invallen, maffe ideeën en is gewoon geweldig met kinderen.

Spellen kiezen met de klas

Ik had vorige maand haar blik vol avonturen mee naar school genomen om met de kinderen te overleggen wat we hier misschien uit konden gebruiken tijdens de verjaardag van een collega. Alleen al het lezen van alle spelideeën veroorzaakte regelmatig gegrinnik.

Uiteindelijk kozen we het spel Schuimmuts, waarbij iemand een badmuts opzet die ingesmeerd wordt met een dikke laag scheerschuim, slagroom of jam. Vervolgens mag de rest met propjes papier, popcorn of watjes gooien om de muts mee te versieren. Helaas vond collega het een minder goed plan, dus nu mogen ze het met mijn verjaardag doen. Alleen moeten ze hierop nog wel een half jaartje wachten…

Voor de tussentijd heb ik dringend twee spelverzoeken gekregen: Eiffeltoren waarbij je gaat bouwen met opgerolde kranten (zie de afbeelding hierboven) en Boter, Kaas en Eieren, wat ook een ongewone variant is op dit bekende spel. Hierbij ga je namelijk met sponzen gooien die in verschillende kleuren verf gedoopt zijn.

Het hele jaar door samen spelen

Er is natuurlijk een hele duidelijke link tussen het Sinterklaas Surprisespel en Kleine Avonturen voor Groepen: beide blikken zitten vol met gekke spelletjes en opdrachten die je met elkaar speelt. Het grote verschil:

  • Inge’s spelletjes kun je het hele jaar door uit het blik trekken.
  • De spelletjes duren ook langer (10 tot 60 minuten).
  • Bovendien zijn veel van haar spellen – zelfs vooral – bedoeld om buiten te doen.

Ga je dit spel bestellen? Zorg dat je ruim voldoende vuilniszakken in huis hebt!

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?