Groene Sint: recycle, wecycle, upcycle kadootjes

  Originele Kadootjes
  ,
  reageer als eerste...

Upcycle product: vier op een reis spel  van NS bord

NS Upcycle kadotip: ‘Vier op een rij’ of ‘vier op een reis’?!

Ook Sinterklaas werkt hard mee aan het leefbaar houden van ons klimaat. En je kunt hem helpen! Hier vind je 3 tips voor duurzame Sinterklaas kadootjes: 2x hoe je eraan komt en 1x hoe je er weer vanaf komt…

Recycle je speelgoed

Waarom zou je kadootjes nieuw kopen als er nog zoveel prachtig speelgoed ongebruikt bij anderen ligt te verstoffen? Dat zijn vaak prachtige spullen waar je kinderen nog jaren plezier van kunnen hebben.

Elif Algu, moeder van twee kinderen, bedacht daarom de Recyle-Sint: een speelgoed ruilbeurs op de school van haar kinderen. Vanwege het grote succes van vorige jaren organiseert ze het dit jaar landelijk. En ze roept alle ouders van Nederland op om ook een ruilmarkt te organiseren. 

Meer info: https://www.facebook.com/recyclesint/

Wecycle je e-waste

Electronisch speelgoed wat kapot is, kun je natuurlijk niet meer ruilen op de markt. Lever dit samen met je andere ‘e-waste’ in bij WeCycle. Deze stichting zorgt ervoor dat materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven krijgen. Vorig jaar hebben ze wel 110 miljoen kilo e-waste ingezameld!

“We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe’ grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in. We gaan voor een wereld zonder vuilnisbakken!”

Dichtstbijzijnde inleverpunt: https://www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken

Upcycle je restafval

Upcycling is het bedenken van nieuwe toepassingen voor restmaterialen. Dat kan van alles zijn. Het bedrijf Verdraaid Goed maakt bijvoorbeeld tassen van oude reclamevlaggen en spandoeken. 

“Wij helpen bedrijven om hun restmateriaal om te zetten in producten die bruikbaar zijn én leuk. Ons werk kenmerkt zich door duurzaam design met een knipoog. Wij geven materiaal dat zijn oorspronkelijk functie is verloren een nieuwe bestemming. Zo voorkomen we niet alleen het ontstaan van afval, maar maken we mensen ook bewust dat er lang niet altijd nieuwe grondstoffen voor nodig zijn om mooie producten te maken.”

Upcyclen is een kwestie van omdenken. Terwijl je naar ‘afval’ kijkt, ontstaat in je hoofd een potentieel nieuw product. Voor wie dit kan, eindeloze mogelijkheden voor het zelf maken van kadootjes!

Als je dit lastig vindt (of simpelweg geen tijd hiervoor hebt), neem dan eens een kijkje bij Looped Goods – de webshop van Verdraaid Goed. Ik deel even een linkje met alle producten die zij bedacht hebben uit restmaterialen van de NS: https://loopedgoods.com/product-tag/ns-upcycle/

 

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?