Goedkoopste kado, grootste geschenk

  Originele Kadootjes
  , , ,
  reageer als eerste...

In de Sinterklaasperiode ligt de focus altijd op de kadootjes voor de kinderen. En er wordt jaarlijks voor recordbedragen geld uitgegeven om aan alle kinderwensen tegemoet te komen. Een groot geschenk hoeft echter helemaal niet veel geld te kosten. Tijd om de focus van de materiële waarde af te halen en eens een frisse blik te werpen op wat een geschenk nu werkelijk is.

In het leven zijn er grofweg drie elementen die maken dat je iets voor elkaar krijgt: geld, tijd en energie. Als je die in een idee of initiatief stopt – één ervan, twee of alledrie, gebeurt er wat. Volwassenen hebben vaak een chronisch gebrek aan tijd en energie. Geld laat ik hier even in het midden.

Er is een economische wet die zegt dat iets wat schaars is in waarde stijgt. Tijd en energie zijn dus heel kostbaar voor de meeste volwassenen. Kinderen hebben over het algemeen vooral weinig geld en meer tijd en energie. Zij zijn misschien niet in staat veel geld aan Sinterklaaskadootjes uit te geven, maar met hun tijd en energie kunnen zij de meest kostbare geschenken creëren, door hiervan wat aan de anderen te geven.

Knutselen: zelfgemaakte kadootjes zijn dierbare geschenken.

Help je kind een bonnenboekje vol tijd te maken

  1. Begin eerst met een lijstje maken van alle dingen die je voor een ander kunt doen, waardoor die ontlast wordt. Zoals bijvoorbeeld het bed verschonen, de auto wassen, de hond borstelen, de lege flessen wegbrengen, het eten koken, een knoop aanzetten, een band plakken, hout hakken, onkruid wieden, de kerstboom aftuigen etc.

  2. Neem nu een blanco vel papier van A4 formaat. Vouw deze in de breedte dubbel en knip het doormidden. Doe dit opnieuw met beide helften en nogmaals met de vier kwarten. Je hebt als het goed is nu 8 blaadjes papier.

  3. Schrijf op ieder van deze blaadjes “Dit is een tegoedbon voor…” en daaronder een van de dingen die je bedacht had bij stap 1.

  4. Neem nu een wat steviger (gekleurd) vel papier. Ook deze doormidden vouwen en doorknippen, maar daarna neem je een van beide helften en vouw je die in de lengte doormidden en dan knippen. Je hebt nu een lange strook die dubbelgevouwen precies om je bonnen past.

  5. Vouw de strook dubbel en doe de bonnen erin en maak ze aan elkaar vast met een of twee nietjes in de zijkant.

  6. Maak het bonnenboekje af door met mooie letters op de voorkant “Bonnenboekje voor…” te schrijven en versier het met een paar mooie tekeningetjes.

Klein bonnenboekje is reusachtig geschenk

Je hebt nu echt een reusachtig geschenk gemaakt met dat kleine bonnenboekje! Daarna kun je het verstoppen in een enorme surprise zodat het ook qua formaat heel wat lijkt. Moet je opletten hoe blij de ander straks is op pakjesavond met dit echte geschenk!

Het bonnenboekje is overigens een geschenk waar kinderen ook heel blij mee kunnen zijn. Je kunt het in dat geval ook vullen met leuke één op één activiteiten die je belooft samen met je kind te doen: een bordspelletje spelen, een picnic (als het weer wat warmer is!), een filmmiddag met een enorme pan popcorn – verzin het maar!

Geen tijd meer om zelf een bonnenboekje te knutselen?

Bonnenboekje: Zeeën van tijd - een groot geschenk hoeft niet duur te zijn

Geen nood! Je kunt gebruik maken van het bonnenboekje uit het Sinterklaas Voorpret Pakket. Deze is uiteraard geheel in stijl met het Sinterklaas surprisespel. Downloaden, printen, knippen, nieten en klaar is Piet!

Sinterklaas Voorpret Pakket »

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?