Gehaakte boekenlegger

  door
  Originele Kadootjes
  , ,
  2 reacties

Zelf maken: gehaakte boekenlegger

Met een klein bolletje garen en een haaknaald maak je heel makkelijk een klein kadootje.

 1. Dit is het basislijf:
  • Haak 4 lossen, dan een halve vaste in de eerste steek en verder rond haken.
  • In iedere steek 2 vasten (totaal 8 steken), dan een tweede toer met in iedere steek 2 vasten (=16 steken) en dan een derde toer met in iedere tweede steek 2 vasten (=24 steken).
  • Nu een ronde halve vasten haken, en daarna een ronde vasten (steeds 24 steken).
  • Dan minderen, in de eerste toer steeds de derde en vierde steek samenhaken (=18 steken), dan de tweede en de derde steek samenhaken (=12 steken), en dan de eerste en tweede steek samenhaken totdat er geen steken meer over zijn, afhechten.
 2. Je hebt nu een plat ‘kussentje’, het lijf. Maak nog zo’n kussentje voor de kop maar dan kleiner, ga bij 16 steken al over op een ronde halve vasten en een ronde vasten.
 3. Haak een hele lange ‘staart’, ongeveer 50 lossen, haak de staart vast aan het grote rondje en haak daarna terug door in iedere losse een halve vaste te maken.
 4. Nu nog zorgen dat het dier ergens op lijkt:
  • Kattenoortjes: 4 lossen, terughaken en 1 halve vaste, 1 vast en een stokje haken (het wordt een driehoekje).
  • Beren- of panda oren: 6 lossen haken, vastmaken in de eerste steek met een halve vaste, 1 losse maken en dan aan de buitenkant in iedere losse een vaste haken.
  • Voor grotere (olifants)oren: meer toeren aan de buitenkant haken.
  • De staart kan ook met een kwastje afgewerkt worden of dikker gemaakt door extra toeren te haken (of vasten ipv halve vasten)
 5. De afwerking: naai de kop op het lijf, met kraaltjes maak je ogen (of gebruik plakoogjes). Een pailletje voor de neus en snorharen van een zwart draadje, of juist een hele bos. De giraf heeft een nek tussen het lijf en de kop.

Gehaakte boekenlegger © 2018 - alle rechten voorbehouden.

Adriënne is de auteur van leuke informatieve haakboekjes en bedenker van “Haak aan – voor innovative haak- en knutselprojecten”. Adriënne’s haakpatronen voor beestjes, bloemetjes en meer vind je op haar blog. Ze verkoopt ook allemaal leuke haakboekjes en -knutsels in haar webwinkel…

Zie ook: http://haakookaan.blogspot.com/

Reacties

  Aantal berichten: 2


 1. ik zie wel een beschrijving van de boekenlegger alleen hoe ziet de boekenlegger eruit???????
  m.koopman@live.nl

Wil je op dit bericht reageren?