Vaardigheden in je schoentje

  door
  Meningen en Mijmeringen
  , , ,
  reageer als eerste...

De meeste kinderen zetten alleen spullen op hun verlanglijstje. Maar welke vaardigheid zou jij op je verlanglijstje willen zetten als dat zou kunnen? En stel eens dat je op een ochtend wakker wordt en je echt die vaardigheid in je schoentje hebt gekregen.

  • Wat zou het eerste zijn waar je dat aan zou merken?
  • Wat zou je dan voelen?
  • En wat zou je denken?
  • En wie zou het nog meer merken?
  • Wat zou die ander dan doen of zeggen?

En als je Sinterklaas zou zijn, welke vaardigheid zou je dan bij de ander in zijn schoentje stoppen? Waar zou de ander het aan merken als hij op een ochtend die vaardigheid heeft gekregen? En waar zou jij het aan merken?

Als je wilt verzin je er een mooi liedje over en zing je dat bij het schoentje zetten!

Deze ‘kwebbel’ krijg je van Matty van de Rijzen, kindercoach en juf op een montessori school in Breda. Dit soort berichten noemt Matty een weekkwebbel: luchtig kletsen met een beetje diepgang over waar je van baalt, wat je hebt meegemaakt, waar je van droomt of wat je bezighoudt. Ieder week vind je een nieuwe weekkwebbel op haar website Ekkomi Kindercoaching

Vaardigheden in je schoentje © 2011 - alle rechten voorbehouden.

Matty is montessori-leerkracht, kindercoach en moeder van twee kinderen. Matty bedacht samen met Greetje Welten het spel Schatgravers, een vrolijk spel wat kinderen en jongeren helpt om zich van hun capaciteiten bewust te worden.

Zie ook:

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?