Nog twee nachtjes slapen… Ben je er klaar voor?

  Meningen en Mijmeringen
  , , ,
  reageer als eerste...

Nieuwsbrief van 12 november 2020

Zaterdag is het zover: Sinterklaas arriveert in het land!

Helaas is het niet mogelijk om een intocht bij te wonen; wellicht heeft jouw gemeente hier al een creatieve oplossing voor gevonden? In elk geval zijn er zeker mogelijkheden dit jaar, ondanks alle coronavirusmaatregelen…

Welkom Sinterklaas (100% Coronaproof!)

Zo kun je nog steeds een bezoek van Sint en Piet regelen, alleen vindt deze nu plaats aan de voordeur. Je kunt een dergelijk bezoek extra feestelijk maken door Sinterklaas welkom te heten met een kleurrijke stoepkrijtmandala:
Sinterklaas stoep mandala
Marijke Sluijter, die deze mandala bedacht heeft, legt je hier uit hoe het werkt:
Welkom Sinterklaas!

Heb je al een aftelkalender gedownload?

Dezelfde Marijke en ik hebben deze zomer een nieuw online leerhuis geopend voor ouders, leerkrachten en overige opvoeders: Villa Overvloed. Deze wordt komend jaar gevuld met jaren aan interessante tips, artikelen en cursussen, waarvan een flink deel gratis. Gewoon omdat we het belangrijk vinden dat die kennis verspreid wordt.

Ook alle downloads die bij het Sinterklaas Surprisespel horen, verhuizen naar Villa Overvloed. Afgelopen week heb ik alvast alle aftelkalenders voor 2020 (dat zijn er een boel dit jaar!) overgezet. Uitkiezen welke bij jullie pakjesavond plannen past, downloaden, printen en ophangen. Het kost je maximaal 10 minuten, verder niets: 🙂
www.villa-overvloed.nl/course/sinterklaas-aftelkalenders-2020

Over opvoeden gesproken…

Mag je wel liegen over Sinterklaas?

Dit is een vraag waar sommige ouders mee worstelen. Je wilt tenslotte je kinderen bijbrengen dat liegen niet mag, dus dan is het wel zo netjes om je hier zelf niet schuldig aan te maken. Of ligt het met Sinterklaas, net als met elfjes en kabouters, toch een beetje anders?

Kindercoach Tea Adema schreef een verhelderend stuk over hoe ouders denken en hoe jonge kinderen denken en wat je beter wel en niet kunt doen:
Mag je liegen over Sinterklaas?

En als het moment van de waarheid aanbreekt, wat doe je dan?

Als je kinderen nog hartstochtelijk in de Sint geloven, dan gaat er een moment komen waarop dit geloof begint te wankelen. De vragen worden ieder jaar kritischer en op een bepaald moment dan trekken ze de juiste conclusies: het is een verkleedpartij. Voor de meeste kinderen ligt dat moment ergens tussen hun 7e en 8e levensjaar. Hoe ga je om met dit confronterende moment?

De ervaringen die wij als gezin hiermee hebben, kun je hier lezen:
Het best bewaarde geheim van Nederland

Iedereen gaat anders om met deze dilemma’s. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je wilt delen hoe jij hierin staat. Plaats een reactie onderaan een van de berichten of mail het me. Ik lees en beantwoord alle mails.

Alvast een heel goed eerste Sinterklaasweekend toegewenst!

Met vrolijke groet,

Pietje Patricia


Schoentje vullen met... ja wist ik het maar

Volle schoen!
Oh kom er eens kijken
Wat er in mijn schoentje zit
Alles gekregen
Van die lieve Sint!


Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?