De 4 kadootjes regel

  door
  Meningen en Mijmeringen
  ,
  reageer als eerste...

Sint Quote: Wat geeft de Sint?
Sinterklaas vieren: een feest waarbij het heerlijk is om te geven. Maar wat geef je dan? En hoe voorkom je dat je veel te veel geeft?

door Nathalie De Martelaere

Ik leerde de 4 kadootjes regel kennen via Mamaliefde, een blogster die ik heel graag volg. De trend is overgewaaid (zoals vele andere) uit Amerika. Het werkt als volgt:

Je geeft iets…

1) Wat ze vragen

Dit kan je het best doen aan de hand van het wensenlijstje. Dit is een kadootje dat ze écht graag willen hebben. Je kan dan zelf iets van hun lijstje kopen en zo heb je de prijs ook een beetje in de hand.

2) Wat ze dragen

Dit valt dan weer onder de categorie ‘kledij’. Het kunnen sokken zijn, een nieuwe pyjama, broeder, truien, een badpak of zwembroek, een muts, een sjaal en noem maar op. Wees creatief en kijk wat ze nodig hebben en als ze niets nodig hebben wat er eventueel wel leuk zou zijn. Misschien zijn ze die oude wanten wel beu.

3) Wat nuttig kan wezen

Je geeft iets wat ze nodig hebben. Denk ruim. Het kan een nieuwe brooddoos zijn, kleurpotloden, iets voor school of voor hun hobby. Iets dat nuttig is!

4) Om te lezen

Superleuk toch? Vince, mijn zoontje, is altijd heel blij met een nieuw boekje en ik zou dat graag zo houden. Dus een boek als kadootje vind ik ideaal. Dat kunnen allerlei soorten boeken zijn: prentenboek, knutselboek, voorleesboek, doe-boek enz. Voor meer inspiratie over leuke boeken kan je altijd mijn blog eens doorzoeken bij de categorie boeken.

Jij kan het zelf zo duur of goedkoop maken als je wil. Overdrijf niet met kadootjes en bedenk dat de Kerstperiode er ook nog aankomt!

Je krijgt deze tip van Nathalie De Martelaere, een bloggende mama en schooljuf uit België die ook Sinterklaas viert! De 4 cadeautjes regel beschreef Nathalie eerder in haar blog 15 leuke ideetjes om Sinterklaas te vieren…

De 4 kadootjes regel © 2016 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.unicornsandfairytales.be

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?