Warme dranken voor kinderen

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
  , ,
  reageer als eerste...

Marien van Os,

Maak in plaats van de reguliere chocomel wat gezonders en zonder snelle suikers en melk. Voor de hyperactieve zwarte pietjes geen overbodige luxe op deze spannende avond. (Neem de ingrediënten over op het boodschappenlijstjes werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Yogi- thee (original)

Uitermate geschikt voor deze herfstige vochtige tijd: het versterkt longen en darmen en met de kaneel ruikt en smaakt het heerlijk sinterklazig. Het moet eigenlijk met wat melk en suiker erbij. Gebruik hiervoor evt. wat (rijst)melk + honing/agavesiroop/rijststroop erbij om te zoeten.

Kaneel-appeldrank

Verwarm appelsap of appeldiksap met water in een pannetje en een kaneelstokje. Lekker even tegen de kook aanhouden, zodat de kaneelsmaak er goed intrekt. Heerlijk zoet-verwarmende drank voor drukke kinderbuikjes.

Choco-drank

Misschien teveel tijd om te maken tijdens de drukke sinterklaasspits – je kan dan eventueel kant en klare chocorijstdrank nemen (natuurwinkel).

Ingrediënten (per personen)

  • 1 kop rijstmelk of havermelk,
  • 1 dessertlepels cacao,
  • stukje gember (pinknagel grootte),
  • 2 dessertlepels rijststroop, agavesiroop of honing

Bereidingswijze

Rijstmelk of havermelk verwarmen in een pannetje. Cacao toevoegen. Gember in stukjes snijden en toevoegen. Even laten sudderen (tegen de kook aan). Zoeten met rijststroop, agavesiroop of honing. Lekker verwarmend, goed voor het innerlijke kacheltje!

Deze recepten krijg je van Marien van Os, docent kinderyoga uit Culemborg. Marien benadert vitaliteit en gezondheid vanuit o.a. de Chinese voedingsleer en schrijft hierover op haar website www.yokidokigezond.nl en in haar vaste rubriek in het tijdschrift Educare.

Warme dranken voor kinderen © 2009 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.yokidoki.nl

Schoentje vullen met... ja wist ik het maar

Volle schoen!
Oh kom er eens kijken
Wat er in mijn schoentje zit
Alles gekregen
Van die lieve Sint!


Be the first to write a comment.

Your feedback