Traktatie: hartige staf en zoete mijters

  door
  Lekker & Gezond
  , ,
  reageer als eerste...

Traktatieblog.com: hartige staf en zoete mijters

Idee en foto gekregen van leukelunch.nl (website bestaat niet meer)

Je zult dezer dagen maar jarig zijn. Moet je opconcurreren tegen de chocolade letters, pepernoten en marsepein. Gewoon een gezond alternatief bieden met deze traktatie! Dan win je geheid.

De staf van Sinterklaas:

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart, nog halfbevroren
  • ei
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • zeezout

Bereidingswijze

Snijd per plakje 2 stafjes uit het halfbevroren deeg. (Ga snel te werk, want voor je het weet is het deeg te zacht.) Leg de stafjes op de bakplaat met bakpapier. Meng kerriepoeder met beetje water. Klop het eitje los en meng het kerriewater er door. Bestrijk de stafjes met het eimengsel en strooi er wat zeezout over. Meng paprikapoeder met heel weinig water. Maak stipjes met het papje. Bak 10 minuutjes op 180 graden.

Het deeg dat je over hebt kun je kneden, uitrollen en nog meer hartige koekjes van maken.

Zoete Mijters:

  • 1 rode appel
  • sinaasappelsap
  • kurkuma

Bereidingswijze

Meng twee theelepels kurkuma door beetje sinaasappelsap. Snijd een grote rode appel in kwarten. Maak er een mijtervorm van. Snijd voorzichtig met een scherp mesje een kruis in de mijter en verwijder het schilletje. Leg de mijter in het sapmengsel en dep het af met wat keukenpapier. Door de kurkuma wordt het kruis en de achterkant van de mijter prachtig geel en het sap zorgt ervoor dat de appel niet bruin wordt.

Doet me denken aan een gerecht dat ik langgelee op pakjesavond in Restaurant de Parel in Rotterdam kreeg: een staf minitieus uitgesneden van wortel en een tomatenpartje in de vorm van een mijter, met heel kunstig een kruisje van rettich erin gemaakt.

Meer Sinterklaas traktatie ideeën vind je op: www.traktatieblog.com

Traktatie: hartige staf en zoete mijters © 2018 - alle rechten voorbehouden.

Martine is een ontwerper met een zwak voor kleurrijke, simpele, duurzame ontwerpen. Met motto's als "less is more", "what you see is what you get" en consuminderen. Ze verkoopt o.a. kinderverkleedkleren: kwaliteit, duurzaam, fairtrade! En ze heeft ze een prachtige tipjes-encyclopedie geschreven: Nageluk.

Zie ook: http://www.artoek.nl

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?