Soep van spinazie en zoete aardappelen

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
  ,
  reageer als eerste...

Margriet Darwinkel,

Lekkere maaltijdsoep die je van te voren klaar kunt maken. Voor een warm gevoel van binnen bij een warme gezellige pakjesavond.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 middelgrote ui
  • 300 g in grote stukken van 1 cm gesneden zoete aardappel
  • 2 theelepels (organic) bouillon
  • 1 knoflook teen
  • 150 gram verse spinazie
  • 4 theelepels licht geroosterde cashewnoten
  • Croutons (optioneel)
  • 800 ml water

Bereidingswijze

  1. Doe de gesnipperde ui, zoete aardappel, bouillon poeder, knoflook en water in een soeppan. Dek af en breng aan de kook, en laat daarna nog 7-8 minuten zachtjes doorsudderen totdat de zoete aardappel lekker zacht geworden is.
  2. Voeg de spinazie toe. En breng de soep nogmaals aan de kook voor ongeveer 1 minuut – net lang genoeg om de spinazie zacht te laten worden.
  3. Doe de soep in de blender of in een kom en gebruik staafmixer en maak hem helemaal glad.
  4. Voor serveren even de soep opwarmen en garneren met gehakte cashewnoten en croutons.

Bron: Uit de kookcursus ‘Happy Families cook healthy’ en het kookboek ‘Koken in kleur’ van Vardit Kohn.

Dit recept krijg je van Margriet Darwinkel, de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze schrijft hierover op haar website www.happyfamilylife.com. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Margriet…

Soep van spinazie en zoete aardappelen © 2011 - alle rechten voorbehouden.

Margriet Darwinkel is de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Zie ook: http://www.happyfamilylife.com

Be the first to write a comment.

Your feedback