Rauwe gevulde speculaas

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
  ,
  1 reactie

Jolanda Langenberg,

Speculaas zonder suiker en zonder meel gemaakt. Het is supergezond en toch heerlijk zoet. Kan dat? Ja dus…

Wat heb je nodig (ca. 16 stukken van 2 bij 2 cm)

  • 150 gram witte amandelen (of 150 gram amandelmeel als je het snel en gemakkelijk wil doen);
  • 250 gr. gemengde ongebrande noten;
  • 6 zachte en ontpitte dadels;
  • tussen de 30 en 40 gram koek en speculaaskruiden (de biovarianten zijn veel sterker van smaak dan de gangbare);
  • naar smaak 2 eetlepels geraspte kokos;
  • 2 eetlepels gesmolten kokosboter;
  • wat heldere acaciahoning.

Hoe maak je de speculaas:

  1. De bodem: meng in een keukenmachine de ongebrande noten met de speculaaskruiden tot een fijn mengsel.
  2. Voeg daar de dadels aan toe met 2 eetlepels honing en meng nog even met de keukenmachine. Kneed het vervolgens met je handen tot een deeg. Plakt het niet genoeg? Voeg nog wat extra honing toe.
  3. Verdeel de helft van het deeg over  de bodem van een vierkante bewaardoos of een vierkante glazen schaal ( andere vormen kunnen natuurlijk net zo goed)
  4. De vulling: maal de amandelen tot meel in de keukenmachine en voeg er de geraspte kokos, de vanille en nog eens 2 el honing aan toe. Meng nog een minuutje en verdeel dan deze vulling over de bodem
  5. Bedek de vulling met de overgebleven laag van de bodem en zet de speculaas in de koelkast om wat harder te worden.
Dit recept krijg je van Jolanda Langenberg, gastvrouw en organisator van Conferentieoord DEEL VIER, een mooie en bijzondere plek die ze graag deelt met andere mensen en die ze daarbij op haar eigen wijze in de watten legt – onder andere met verse biolologische en streekprodukten. Klik hier voor meer lekkere recepten van Jo…

Rauwe gevulde speculaas © 2013 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.deelvier.nl

Feedback

  Comments: 1

  1. jannie ter Haar


    Dank je wel voor dit recept. Ik mag geen zout en geen suiker.

Your feedback