Pittige courgettesoep

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Jolanda Langenberg,

Een lekkere maaltijdsoep is altijd praktisch op pakjesavond. Licht verteerbaar waardoor je genoeg ruimte hebt voor alle snoeperijen en toch even een hartige hap ter compensatie van al het zoet. Bovendien kun je het voorwerk al in de ochtend doen en heb je op de avond zelf in 5 minuten een volwaardige maaltijd op tafel.

Ingrediënten

  • 2 kleine uien of 1 grote ui, in grove stukken,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1 eetlepel kerriepoeder,
  • 1 kg courgette – in stukken,
  • 1,5 liter groente- of kippenbouillon,
  • 45 g witte kortkorrelige rijst,
  • 1 courgette, in dunne plakken geschaafd en even geblancheerd,
  • evt. yoghurt.

Bereidingswijze

  1. Doe de ui, olijfolie en zout in een grote steelpan en zet die op een matig tot hoog vuur.
  2. Bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de courgettes, bouillon, rijst en peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook nog 20 minuten.
  4. Pureer de groenten met de staafmixer. Laat het nog 5 minuten pruttelen.
  5. Maak de soep in een blender of keukenmachine glad.

Zet de yoghurt gewoon op tafel als optie om door de soep te roeren. Dit maakt het wat zachter voor gevoelige mondjes. Ook zonder yoghurt is het een heerlijke soep!

Dit recept krijg je van Jolanda Langenberg, gastvrouw en organisator van Conferentieoord DEEL VIER, een mooie en bijzondere plek die ze graag deelt met andere mensen en die ze daarbij op haar eigen wijze in de watten legt – onder andere met verse biolologische en streekprodukten. Klik hier voor meer lekkere recepten van Jo…

Pittige courgettesoep © 2012 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.deelvier.nl

Be the first to write a comment.

Your feedback